CAIROX drukt energieverbruik met nieuwe reeks luchtgordijnen

De internationale HVAC-expert SIG Air Handling heeft zijn CAIROX-gamma uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe luchtgordijnen. De ‘Solano Air Curtains’ zijn ontwikkeld om het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur op te vangen en zo energie te besparen. De luchtsystemen worden vooral gebruikt in sporthallen, winkels, winkelcentra en in horecazaken.

CAIROX is een productlabel van SIG Air Handling met systemen voor luchtverbetering, -verplaatsing en -verspreiding. De merknaam is een samentrekking van ‘care’ (zorg), ‘air’ (lucht) en ‘oxygen’ (zuurstof). Daarin weerklinkt ook meteen de missie van de internationale HVAC-speler: een gezond binnenklimaat toegankelijk maken voor iedereen.

Met de Solano Air Curtains zet het bedrijf in op een optimale temperatuurbeheersing en energiebesparing. De luchtgordijnen worden geïnstalleerd aan buitendeuren om de warmte binnen te houden en de kilte buiten (en vice versa): door een continue luchtstroming wordt temperatuurverlies verhinderd en blijft de binnentemperatuur constant. Zo moeten verwarmingssystemen minder snel worden ingeschakeld en wordt ook de uitstoot van COtot een minimum beperkt.

De luchtgordijnen zijn beschikbaar in verschillende types voor uiteenlopende toepassingen: met een strak design, handige installatiehaken, een afstandsbediening of in een industriële uitvoering voor grote, veelbezochte ruimtes zoals warenhuizen. De systemen kunnen ook optisch weggewerkt worden met een vals plafond.

Eind augustus stond CAIROX in de kijker als sportsponsor voor het Belgische herenvolleybalteam ‘Red Dragons’ tijdens het Europese Kampioenschap in Polen (vierde plaats). Om zijn missie kracht bij te zetten, steunt SIG Air Handling sportinitiatieven en de gelijkgestemde organisaties EVIA – de Europese vereniging van de ventilatie-industrie – en EFA, de Europese federatie van patiënten die lijden aan longziekten of allergieën.

CAIROX CAIROX CAIROX CAIROX