CoolingWays

 

CoolingWays bvba
Uitbreidingstraat 54
B-2600 Berchem

T + 32 3 218 77 50
F + 32 3 281 87 50
info@coolingways.be


CoolingWays is als technische handelsonderneming gespecialiseerd in duurzame energieconcepten. Dit houdt in dat wij steeds gebruik maken van vooruitstrevende technieken die een energetisch verantwoorde oplossing bieden in de hedendaagse gebouwentechniek. Bovendien werken wij samen met vakmensen uit de sector die voor, tijdens en na ieder project op een grondige technische ondersteuning kunnen rekenen

GASWARMTEPOMPEN ROBUR en ASIN-TOYOTA: Milieuvriendelijk door het gebruik van aardgas + hernieuwbare energiebronnen

De opwarming van de aarde is een zaak die ons allemaal aanbelangt. Met z’n allen proberen we het broeikaseffect te verminderen en “groener” te denken. Met een GAHP (=Gasabsorptiewarmtepomp) zet u een stap in de goede richting.

Wanneer u met dit systeem verwarmt realiseert u niet enkel een aanzienlijke daling van de CO2 uitstoot, u vermindert tevens uw jaarlijks energieverbruik.

Gaswarmtepompen gebruiken tot 40% hernieuwbare energie (uit lucht, bodem of water) om uw gebouw te verwarmen. Daarom is de GAHP technologie dan ook erkend door de RES Directive (deze richtlijn heeft tot doel het gebruik van hernieuwbare energieën in de EU te doen stijgen).

CoolingWays is verdeler van de merken ROBUR en AISIN-TOYOTA.

Toepassingen: utiliteitsbouw, scholen, kantoren, rusthuizen, ziekenhuizen, bedrijfsgebouw, openbare diensten, zwembaden, …

COLLINDI verwarmingssatellieten:

Het Collindi systeem met verwarmingssatellieten is specifiek ontworpen om appartementen en collectieve wooneenheden efficiënt te verwarmen en van maximaal sanitair warm water comfort te voorzien. Het uitgebreide gamma biedt oplossingen voor alle types appartementen, gaande van kleine studio’s tot luxe meer-badkamer appartementen.

Het ontwerp van het COLLINDI systeem garandeert de gebruiker dezelfde autonomie zoals bij individuele ketels. Dit is inclusief een meter voor een accurate registratie van het energieverbruik en het koud water verbruik. De COLLINDI verwarmingssatellieten gebruiken energie geleverd door een centrale warmteproductie. Dit bevordert de energie efficiëntie van collectieve wooneenheden en reduceert het te installeren verwarmingsvermogen aanzienlijk.

Toepassingen: Appartementen, Sociale woningbouw, luxe appartementen, studentenflats, serviceflats, collectieve woningbouw,

 

 

 

 

 

 

Nieuws gerelateerd aan CoolingWays

ROBUR K18 coolingways

Opleidingsdag overtuigt installateurs van gasabsorptiewarmtepomp

Verwarming | CoolingWays nodigde eind juni enkele installatie-professionals uit voor de eerste opleiding over de nieuwe ROBUR K18, een lucht-water-gasabsorptiewarmtepomp voor de residentiële sector. Ze konden intensief aan de slag met het nieuwe toestel en kregen uitleg over het Eco Ambassadeurprogramma van CoolingWays.

Lees meer »

Gaswarmtepomp voor residentiële markt

Thema Verwarming | CoolingWays lanceert ten laatste in maart de K18, een kleine gasabsorptie-warmtepomp bedoeld voor de residentiële markt. De verdeler van verwarmings- en koelingstechnieken richt zich daarmee niet langer in hoofdzaak op de utiliteitsmarkt.

Lees meer »

Warmtepompen: klaar voor het grote publiek?

Onlangs kwamen warmtepompen negatief in het nieuws: de aangekondigde verhoging van de elektriciteitsprijzen zou warmtepompeigenaars een flinke duit kosten. Tegenover andere hernieuwbare energiebronnen zijn warmtepompen ook minder populair. Toch zijn er veel interessante en positieve ontwikkelingen voor de sector.

Lees meer »

De voordelen van een gaswarmtepomp

Warmtepompen bestaan in alle soorten en maten. De meeste werken elektrisch, maar ook gaswarmtepompen zijn in opmars. Van die toestellen heeft CoolingWays een sterk assortiment in de rekken.

Lees meer »

Duffel | WZC De Peerle

Satellietboilers voor WZC De Peerle in Duffel In oktober 2014 opende in Duffel het woonzorgcentrum De Peerle zijn deuren. Senioren vinden er gloednieuwe assistentiewoningen met een waaier aan voorzieningen.

Lees meer »