Erea energy engineering

EREA Energy Engineering BVBA
Ruggeveldstraat 1
2110 Wijnegem
BELGIË

T: +32 (0)3 355 16 00
F: +32 (0)3 355 16 01

BTW/TVA/VAT BE 0543.482.783

Nederland
T: +31 (0)18 378 81 08
Frankrijk
T: +33 (0)4 81 68 08 12

EREA Energy Engineering behoort tot de grootste transformatorenfabrikanten van Europa, en dat al meer dan 80 jaar. Deze jarenlange activiteit maakt van het bedrijf een expert op het gebied van transformatoren.

Alle producten worden integraal in Wijnegem vervaardigd en staan stuk voor stuk garant voor kwaliteit, flexibiliteit en veiligheid. Het gamma bestaat uit standaardproducten, maar in het bijzonder is maatwerk de sterkte van het bedrijf. De gedreven en ervaren medewerkers helpen dan ook graag bij het uitwerken van een project en gaan vol overgave op zoek naar de meest geschikte oplossing.

EREA werkt nauw samen met vaste distributeurs en verzekert op die manier het bedrijf zijn aanwezigheid op de industriële markt en garandeert zo ook de beste service. Het bedrijf is vertrouwd met verschillende sectoren, en maakt transformatoren voor zowel de agribusiness, de marine en offshore als de medische wereld, telecom of de publiek transportsector.

BLUE E3 PRODUCTEN
Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar energieefficiënte industriële transformatoren, ontwikkelde EREA de blue e³ reeks. Deze productlijn is een aanvulling op de huidige standaard EREA Energy Engineering scheidingstransformatoren. Een scheidingstransformator bestaat uit een primaire en een secundaire wikkeling die elektrisch gescheiden zijn door middel van een hoofdisolatie. Hierdoor worden de risico’s op elektrocutie beperkt bij gelijktijdige aanraking van de actieve delen en de aarde.

Met de lancering van de blue e³ productlijn wil EREA Energy Engineering inspelen op de 20-20- 20 klimaatdoelstellingen van de Europese Unie. Alle blue e³ producten, standaard of op maat van de klant, zijn zo ontwikkeld dat de energieverliezen sterk zijn gereduceerd. De transformatoren van de Blue e³-lijn beperken dus de energieverliezen. Zo zorgen zij straks voor een lagere energiefactuur.

Bijkomende voordelen van de blue e³ transformatoren zijn:
•Lagere exploitatiekosten gezien de gereduceerde verliezen;
•Kleinere spanningsval bij vollast dankzij de kleinere inwendige weerstand;
•Inzetbaar bij hogere omgevingstemperaturen;
•Lagere inschakelstroom;
•Dankzij de versterkte isolatie ook inzetbaar als beschermingstransformator.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws gerelateerd aan Erea energy engineering

Stabicad 10 georiënteerd op BIM

Eind juni stelde Stabiplan de nieuwe versie van Stabicad voor, de tiende al, in het Kasteel van Brasschaet. Tegelijk werd ook de European MEPcontent Standard in de kijker gezet en kreeg het publiek een praktijkverhaal over BIM van BM Engineering. Ook Installatie en Bouw ging een kijkje nemen.

Lees meer »