FläktGroup Belgium

Dobbelenbergstraat 7
1130 Brussel
Belgium

T: +32 2 240 61 61
F: +32 2 240 61 81
W: www.flaktgroup.be

FläktGroup Belgium: 30 jaar actief in de Belux als marktleider in luchtbehandeling

In 1988 werd door Dhr. Guido Simons het bedrijf GEA Happel Belgium NV opgericht met de bedoeling de Duitse kwaliteitsluchtbehandelingskast van het merk “GEA” op de markt te brengen.   Niet alleen was GEA Happel in staat het product naar een nieuw niveau te brengen, maar zeer snel groeide het bedrijf ook uit tot marktleider op de Belgische ventilatiemarkt. Nadat in 2006 het Britse Denco werd overgenomen door GEA HAPPEL, werden ook klimaatkasten (close control-units) voor datacenter- toepassingen gecommercialiseerd. In 2008 werd het filiaal in het Groothertogdom Luxemburg opgericht.  De airconditioningafdeling van GEA werd in 2014 verkocht aan de investeringsgroep TRITON en de naam werd gewijzigd naar DENCO HAPPEL.

In 2016 nam TRITON tevens FLÄKT WOODS over met de bedoeling de beide bedrijven samen te voegen.

Dhr. Simons gaf in 2017 de fakkel door aan de huidige managing director Dhr. Nico Geeraerts.  In januari 2018 werd de naam aangepast van DENCO HAPPEL naar FLÄKTGROUP Belgium, net zoals dit voor alle andere filialen van de groep werd doorgevoerd.  FläktGroup Belgium bestaat uit een team van een 40-tal medewerkers waarvan de grote meerderheid ingenieurs. Heel wat medewerkers hebben meer dan 30 jaar ervaring in de sector wat zorgt voor een grote expertise.

FläktGroup Belgium heeft door de jaren heen veel kennis opgebouwd in modulaire luchtgroepen, destijds met Ambiente, Airzent, ATplus en ATpicco en in de laatste jaren met CAIRplus. Ook andere productgroepen zoals ventiloconvectoren, zwembadontvochtigers, luchtverhitters en luchtgordijnen zijn al jarenlang alom bekende en verspreide producten.

Door de samensmelting met Fläkt Woods in 2017 zijn koelbalken en VAV-kleppen eveneens in het productengamma opgenomen. FläktGroup Belgium is sterk aanwezig in verschillende soorten gebouwen waaronder industrie, ziekenhuizen, rusthuizen, scholen, zwembaden, sportcentra of kantoorgebouwen. Contacteer ons voor meer info.


Nieuws gerelateerd aan FläktGroup Belgium

Producent luchtbehandelingstoestellen laat licht schijnen over evoluties

Na de fusie tussen DencoHappel en Fläkt Woods gaat de fabrikant in HVAC-producten door het leven onder de naam FläktGroup. Met een heuse tournee door Vlaanderen zet het bedrijf deze evolutie in de kijker. Wij waren erbij in het Antwerpse Kontich. Naast dit corporate nieuws kregen we uitleg over de impact van de ErP-richtlijn 2018 en de nieuwe filternorm, en er werd ingegaan op de energetische voordelen van sorptiewielen.

Lees meer »

DencoHappel – Fläkt woods

De fusie van Fläkt Woods en DencoHappel is een feit na de overname van Fläkt Woods door de investeringsgroep Triton en na de goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten

Lees meer »