Stabiplan

Duboisstraat 39
2060 Antwerpen
BTW BE-0892.166.111

T 03 289 01 01
F 03 297 04 04
info@stabiplan.be

Stabiplan helpt haar klanten betere technische installaties te realiseren. Hoe? Dankzij Stabicad: innovatieve ontwerpsoftware voor de installatiewereld en technisch huisvestingsbeheer. Met Stabicad kan elke engineer technische installaties ontwerpen, visualiseren, controleren en optimaliseren. De Stabicad engineer draagt bij tot een efficiënte realisatie en een krachtig beheer van de installatie; dit dankzij een doordacht en gecontroleerd ontwerp en de juiste detaillering van de gebouwmodellen en -tekeningen. Kostenbesparing, kwaliteit en innovatie zijn het resultaat.
Onze kennis en interactie met de installatiewereld vormen de basis voor Stabicad for Revit en Stabicad for AutoCAD. Binnen Stabicad for AutoCAD kunt u met het Stabiplan DistributionModel ontwerpen, tekenen en visualiseren. Dit zorgt voor de integratie van rekenen en tekenen. Stabicad for Revit heeft in de userinterface dezelfde vormgeving en interactieve stijl als Stabicad for AutoCAD en is bedoeld voor het ontwerpen van installaties in een BIM-proces met een Revit gebouwmodel. De content in bibliotheken en templates is aangepast aan de materialen en normen van de lokale installatiesector. Dankzij de correcte implementatie en deskundige ondersteuning betekent Stabicad ook voor u een onmiskenbare meerwaarde!
Stabiplan ligt reeds sinds 1990 mee aan de basis van de ontwikkeling van CAD-software voor de installatietechniek zowel in Nederland als in België. Met meer dan 3.500 klanten en een dagelijkse gebruikersgroep van ruim 8.500 tekenaars is Stabiplan leider van dit marktsegment. Onze softwareontwikkeling vindt plaats in Nederland, maar ook in Roemenië: we ontwikkelen lokalisaties voor diverse landen, waaronder Frankrijk en Duitsland.

Stabiplan BVBA, de dochteronderneming van Stabiplan BV in Nederland, is actief in Vlaanderen en Wallonië en is de exclusieve distributeur van Stabicad in België. De medewerkers van Stabiplan BVBA zijn gekwalificeerd om deskundige support aan te bieden aan de Belgische gebruikers. Het bedrijf heeft een trainings- en supportcentrum in Antwerpen en is officieel erkend voor de KMO-portefeuille. De medewerkers zien er op toe dat de wensen van de gebruikers in België omgezet worden in nieuwe functionaliteit van de software.

Nieuws gerelateerd aan Stabiplan

Stabiplan

BIM software, MEP apps, Trimble hardware en BIM consultancy voor studiebureaus en installateurs

Op 23 november is Stabiplan, a Trimble Company, aanwezig op Install Day, een vakbeurs voor alle installatietechnieken. Deze beurs wordt georganiseerd door de Confederatie Bouw en gaat door in Kart Expo te Brussel. Tijdens deze beurs stelt Stabiplan al zijn BIM-oplossingen voor: ontwerpsoftware, apps, scanners en robots voor op de bouwplaats, maar ook consultancy, trainingen en e-learning.

Lees meer »
AE+ Engineering

Erasmus Gardens | Anderlecht

Het project Erasmus Gardens in Anderlecht biedt een antwoord aan de grote huisvestingsbehoefte van regio Brussel. Het betreft een nieuwe wijk – inclusief rustoord, serviceflats, studentenkoten en handelszaken – met een omvang van maar liefst dertien hectare.

Lees meer »
Bike Valley Beringen

Bike Valley | Beringen

Twee jaar geleden opende Bike Valley in Beringen zijn deuren. Een testcentrum voor bedrijven actief in de aerodynamische sector, waar een 25-tal start-ups en spin-offs een kantoorruimte huren.

Lees meer »

Van Henco naar de ingenieurs

3D-modelling verandert de manier waarop we installaties ontwerpen. Ingenieurs integreren namelijk steeds meer informatie waardoor ze betere, efficiëntere en duurzamere modellen en dus gebouwen maken. Een streven dat we bij Henco graag ondersteunen. Daarom ontwikkelden we een BIM-app in samenwerking met Stabiplan.

Lees meer »
BIM

Roadshows ‘Alles voor BIM’

Maak kennis met de BIM oplossingen van Stabiplan tijdens onze roadshows ‘Alles voor BIM’! In samenwerkingen met Henco, Renson, MEPcontent en Trimble hebben we een niet te missen programma in elkaar gestoken.

Lees meer »

Best Practices in BIM 10 tips voor een succesvolle BIM workflow

De installatiesector kan niet meer om BIM heen. Sterker nog: voor veel grote projecten is BIM inmiddels een noodzakelijke voorwaarde. Bedrijven die al vanaf het begin met BIM aan de slag gingen, hebben geleerd hoe zij het beste kunnen samenwerken en slim gebruik kunnen maken van informatie in het BIM-model.

Lees meer »

Warmteverlies en koellast berekenen in BIM

Stabiplan en Vabi hebben de handen ineen geslagen en komen met een snelle en betrouwbare oplossing voor warmteverlies en koellast berekeningen voor gebouwen. Iedereen in België die warmteverlies en koellast berekeningen uitvoert, weet dat dit een tijdrovende klus is omdat alle data handmatig in het Excel rekenblad ingevoerd moet worden.

Lees meer »

Revit is een universele taal in de bouwwereld

Trenker Pharmaceuticals bouwt een nieuwe productieplant in Nijvel. Vils, gespecialiseerde partner voor farmaceutische bedrijven, behartigt het projectbeheer en Design & Build bedrijf Deltha de volledige technische installaties voor klimatisatie en elektriciteit.

Lees meer »

Trimble neemt Stabiplan over ter uitbreiding van haar Europese MEP portfolio

Trimble (NASDAQ: TRMB) maakt vandaag bekend dat het Stabiplan B.V., gevestigd in Bodegraven, Nederland, heeft overgenomen. Stabiplan is een 3D Computer Aided Design and Engineering (CAD/CAE) software- en building information modeling (BIM) content aanbieder voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatietechniek (MEP) in Europa.

Lees meer »

Wissel Revit- en Excel data uit via een handige Revit app

Revit en Excel: twee programma’s die u waarschijnlijk dagelijks gebruikt. Helaas werken de programma’s niet altijd fijn samen, waardoor u vaak handmatig allerlei data moet overtypen. Dat is vanaf nu niet meer nodig. Wist u dat u Revit en Excel met elkaar kunt laten communiceren op een manier die tot vandaag niet mogelijk was?

Lees meer »