Stabiplan

Duboisstraat 39
2060 Antwerpen
BTW BE-0892.166.111

T 03 289 01 01
F 03 297 04 04
info@stabiplan.be

Stabiplan helpt haar klanten betere technische installaties te realiseren. Hoe? Dankzij Stabicad: innovatieve ontwerpsoftware voor de installatiewereld en technisch huisvestingsbeheer. Met Stabicad kan elke engineer technische installaties ontwerpen, visualiseren, controleren en optimaliseren. De Stabicad engineer draagt bij tot een efficiënte realisatie en een krachtig beheer van de installatie; dit dankzij een doordacht en gecontroleerd ontwerp en de juiste detaillering van de gebouwmodellen en -tekeningen. Kostenbesparing, kwaliteit en innovatie zijn het resultaat.
Onze kennis en interactie met de installatiewereld vormen de basis voor Stabicad for Revit en Stabicad for AutoCAD. Binnen Stabicad for AutoCAD kunt u met het Stabiplan DistributionModel ontwerpen, tekenen en visualiseren. Dit zorgt voor de integratie van rekenen en tekenen. Stabicad for Revit heeft in de userinterface dezelfde vormgeving en interactieve stijl als Stabicad for AutoCAD en is bedoeld voor het ontwerpen van installaties in een BIM-proces met een Revit gebouwmodel. De content in bibliotheken en templates is aangepast aan de materialen en normen van de lokale installatiesector. Dankzij de correcte implementatie en deskundige ondersteuning betekent Stabicad ook voor u een onmiskenbare meerwaarde!
Stabiplan ligt reeds sinds 1990 mee aan de basis van de ontwikkeling van CAD-software voor de installatietechniek zowel in Nederland als in België. Met meer dan 3.500 klanten en een dagelijkse gebruikersgroep van ruim 8.500 tekenaars is Stabiplan leider van dit marktsegment. Onze softwareontwikkeling vindt plaats in Nederland, maar ook in Roemenië: we ontwikkelen lokalisaties voor diverse landen, waaronder Frankrijk en Duitsland.

Stabiplan BVBA, de dochteronderneming van Stabiplan BV in Nederland, is actief in Vlaanderen en Wallonië en is de exclusieve distributeur van Stabicad in België. De medewerkers van Stabiplan BVBA zijn gekwalificeerd om deskundige support aan te bieden aan de Belgische gebruikers. Het bedrijf heeft een trainings- en supportcentrum in Antwerpen en is officieel erkend voor de KMO-portefeuille. De medewerkers zien er op toe dat de wensen van de gebruikers in België omgezet worden in nieuwe functionaliteit van de software.

Nieuws gerelateerd aan Stabiplan

Revit is een universele taal in de bouwwereld

Trenker Pharmaceuticals bouwt een nieuwe productieplant in Nijvel. Vils, gespecialiseerde partner voor farmaceutische bedrijven, behartigt het projectbeheer en Design & Build bedrijf Deltha de volledige technische installaties voor klimatisatie en elektriciteit.

Lees meer »

Trimble neemt Stabiplan over ter uitbreiding van haar Europese MEP portfolio

Trimble (NASDAQ: TRMB) maakt vandaag bekend dat het Stabiplan B.V., gevestigd in Bodegraven, Nederland, heeft overgenomen. Stabiplan is een 3D Computer Aided Design and Engineering (CAD/CAE) software- en building information modeling (BIM) content aanbieder voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatietechniek (MEP) in Europa.

Lees meer »

Wissel Revit- en Excel data uit via een handige Revit app

Revit en Excel: twee programma’s die u waarschijnlijk dagelijks gebruikt. Helaas werken de programma’s niet altijd fijn samen, waardoor u vaak handmatig allerlei data moet overtypen. Dat is vanaf nu niet meer nodig. Wist u dat u Revit en Excel met elkaar kunt laten communiceren op een manier die tot vandaag niet mogelijk was?

Lees meer »
Stabicad 11

Nieuwe release Stabicad 11 met focus op productiviteit

Stabiplan lanceert Stabicad 11: een nieuwe versie van de nummer één ontwerpsoftware voor MEP engineers. Stabicad 11 zorgt ervoor dat installateurs de laatste BIM-ontwikkelingen kunnen bijbenen door betere performance met snellere opstarttijden en tools waarmee engineers productiever hoogstaande ontwerpen kunnen leveren.

Lees meer »
stabiplan emcs 3.0

Stabiplan lanceert EMCS 3.0

Stabiplan lanceert de nieuwe European MEPcontent Standard versie 3.0. Deze versie bevat inhoudelijke updates ten opzichte van versie 2.1. Versie 3.0 sluit onder andere aan op de RVB norm en ETIM RT. Er zijn ook parameters opgenomen die de native Revit rekenfunctionaliteit ondersteunen.

Lees meer »
stabiplan

Stabiplan breidt uit naar Duitsland

Stabiplan heeft een nieuwe vestiging geopend in Duitsland. Als officiële verdeler van Stabicad, 3D-designsoftware voor de MEP engineer, speelt Stabiplan een essentiële rol in het (teken-)werk van veel installateurs.

Lees meer »
Kattendijkdok ventilatie BVC Works stabicad

Individuele ventilatie voor Kattendijkdoktorens

BCV Works, gespecialiseerd in ventilatie en rookgasafvoer, plaatst momenteel de ventilatie-installaties in de Westkaai-torens 4,5 en 6 aan het Kattendijkdok in Antwerpen. Het is een groot referentieproject voor het bedrijf, dat de ventilatieschema’s uittekent met de hulp van Stabicad.

Lees meer »