Van Marcke één van de partners van Kabien

Op dinsdag 15 mei 2018 is het zover. Het Kortrijkse bedrijf Kabien plaatst dan haar allereerste modulaire woonproject in Kortrijk. Volledig in lijn met de toekomstvisie van het stadsproject ‘Kortrijk 2025’. Het is dan ook de stad Kortrijk die mee haar schouders zet onder het project, dat ontstaan is door een idee van een jong, en eveneens Kortrijks architectenbureau. Meer dan 20 partners stappen mee in het concept, waaronder Van Marcke.

De dag van vandaag is het moeilijk, duur en soms lastig om ruim en slim te wonen. Die probleemstelling was de basis van het idee van Kabien. Een woning is meestal ook vast ingedeeld. Stel je nu eens voor dat je je huis zélf kon indelen? Als een puzzel die je constant opnieuw kan leggen? Die stelling werd de missie van Kabien. Een compacte, modulaire woning met alle mogelijke comfort.

Als partner heeft Van Marcke met Twido® dé technologische oplossing bij uitstek voor binnenhuisinrichting. In een klimaat van almaar strengere overheidsnormen (Europese en Belgische) ten voordele van energieprestaties biedt Twido® de consument unieke mogelijkheden om zijn energieverbruik (water en elektriciteit) te verminderen en tegelijk aan ruimte en leefcomfort te winnen.

Voor meer informatie over Van Marcke & Kabien, klik hier.