Molimex-therm klaar voor strengere ErP-normen

A.O. Smith warmwaterinstallaties en Reznor warme lucht-units voldoen aan nieuwe NOX-limieten

Europa legt door middel van de ErP-richtlijn steeds strengere normen op aan de verwarmingssector. In september 2018 worden nieuwe NOX-limieten ingevoerd voor warmwaterinstallaties en warme lucht-systemen. HVAC distributeur Molimex-therm is klaar voor de nieuwe standaard. Het verdeelt de nieuwe, volledig ErP-conforme A.O. Smith warmwaterinstallaties en Reznor warme lucht-systemen.

Reznor warme lucht-systemen
In januari 2018 implementeerde de ErP-richtlijn voor warme lucht-systemen een minimale seizoensgebonden efficiëntie van 72%. Vanaf september 2018 mag de NOX-uitstoot niet hoger zijn dan 100 mg/kWh. De warme lucht-systemen van Reznor voldoen aan die nieuwe limieten. Meer zelfs, de Reznor RHeco®gasgestookte luchtverwarmer beantwoordt nu al aan de nog strengere criteria die in 2021 ingaan (minimale seizoensgebonden efficiëntie van 78% en maximale NOX-uitstoot van 70mg/kWh). Bovendien zijn de Reznor-oplossingen ontworpen om de kosten en ongemakken van de nieuwe regelgeving zo veel mogelijk te beperken. Op www.nortek-erp.com vind je informatie over de Reznor-producten van Nortek Global HVAC. Bovendien geeft de site een antwoord op de meest gestelde vragen over de ErP-richtlijn.

A.O. Smith warmwaterinstallaties
Vanaf 26 september 2018 geldt voor alle gasgestookte warmwaterinstallaties een maximale NOXemissie van 56 mg/kWh. A.O. Smith ontwikkelde de afgelopen jaren een volledige reeks van condenserende units, zoals de Innovo, die beantwoorden aan de strengere norm. De CO2uitstoot van deze toestellen ligt vaak meer dan 50% onder de nieuwe limiet. Molimex-therm klanten kunnen dus zeker zijn dat er een ErP-conform, duurzaam en energiezuinig A.O. Smith product is dat volledig tegemoet komt aan hun noden.

Molimex-therm: een flexibel aanbod en deskundig advies
“De ErP-richtlijn is streng, maar ook onverbiddelijk. Producten die niet aan de limieten voldoen, mogen niet meer verkocht of geïnstalleerd worden”, aldus Wim Ros, Sales Manager Benelux van Molimex-therm, een divisie van Nortek Global HVAC Belgium. “Als distributeur is het belangrijk dat klanten steeds bij ons terecht kunnen voor volledig ErP-conforme producten, maar ook voor advies over hoe ze de regelgeving kunnen respecteren, nu en in de toekomst”.

Molimex-therm