Een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallen

De zomer van 2018 was een van de warmste zomers ooit. Meer dan ooit is een energiezuinige bedrijfsvoering dus een actueel topic voor bedrijven. Slim omgaan met klimaat kan voor een daling tot 90% van de energiekosten zorgen. Colt International lanceert het Comfort Colt klimaat: door de juiste combinatie van verwarming, ventilatie, warmteterugwinning en koeling wordt niet alleen een aangenaam bedrijfsklimaat, maar ook een energiebesparing gegarandeerd.

In de industrie is het vaak moeilijk om zuinig om te gaan met energie: diverse afdelingen met verschillende doeleinden en klimaateisen in combinatie met de human factor. Tijdens de winter is de verwarmingsknop de beste vriend van veel werknemers. De ene heeft het koud, terwijl de andere het nog te warm heeft.

Tijdens de zomer draait de airco dan weer op volle toeren vanwege hoge buiten- en binnentemperaturen, wat tot een hoge energiefactuur leidt. Maar niet koelen is geen oplossing. Onderzoek wijst immers uit dat elke graad boven de 20°C, gemiddeld tot 4% productiviteitsverlies leidt.

Een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallenHet Comfort Colt klimaat resulteert in minder werkverzuim, minder fouten, hogere productiviteit en betere resultaten.

De oplossing?
Colt International introduceert het Comfort Colt klimaat, de ideale werkomgeving voor industriële en logistieke bedrijven. Met minder werkverzuim, minder fouten, hogere productiviteit en betere resultaten. En vooral ook: meer werkplezier, meer aantrekkingskracht op nieuwe werknemers en meer garanties voor de continuïteit van bedrijven.

Het Comfort Colt klimaat is geen standaardoplossing. De klimaatspecialisten van Colt voeren daarom altijd eerst nauwkeurige metingen en analyses. Op basis daarvan kiezen ze een oplossing op maat. De technieken kunnen variëren van mechanische en natuurlijke ventilatie tot plasmafiltratie of mechanische en natuurlijke koeling.

Natuurlijke koeling is een effectief koelconcept gebaseerd op het koelen van 100% frisse buitenlucht. Dit wordt gerealiseerd door het verdampen van water. De energie die nodig is voor de verdamping wordt onttrokken aan de lucht, waardoor deze snel afkoelt. Het hele proces is daardoor bijzonder energiebesparend en gebruiksvriendelijk.

Dit principe werkt steeds efficiënter bij een toename van de buitentemperatuur. Boven de 30°C kan de lucht 10°C of meer natuurlijk afkoelen, dit levert een zeer effectief koelresultaat. Natuurlijke koeling is in alle industrietakken toepasbaar – grote, hoge ruimtes en hallen, waar het bestaande ventilatiesysteem geen comfortabel werkklimaat kan voorzien.

Een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallenDoor de juiste combinatie van verwarming, ventilatie, warmteterugwinning en koeling wordt niet alleen een aangenaam bedrijfsklimaat, maar ook een energiebesparing gegarandeerd.

Tot 90% energiezuiniger
De Colt klimaatoplossingen zijn tot 90% energiezuiniger dan traditionele verwarming en aircosystemen. Natuurlijke koeling verbruikt bv. 75% minder energie en veroorzaakt 80% minder CO2-uitstoot.

Wie het Comfort Colt klimaat zelf wil ervaren is van harte welkom op Empack 2018, op 3 en 4 oktober in Brussels Expo. Colt bouwt op stand A030 een drie meter lange belevingstunnel met aan het einde de geïnstalleerde koeling.      

Tekst en beeld Colt International
Uitgelichte afbeelding: 
Coolstream STAR serie, een belangrijk onderdeel van Comfort Colt klimaat.