Online rekentools vereenvoudigen het werk van installateurs

Groothandel Cebeo heeft vorige maand een nieuwe website gelanceerd. Deze stap kadert in de digitale transformatie van het bedrijf. Cebeo voelt immers dat ook installateurs steeds meer meestappen in het digitale en online verhaal. Nieuw op cebeo.be is het uitgebreide aanbod van calculatoren die het werk van de installateurs een stuk vereenvoudigen.

Cebeo
Cebeo hoopt dat deze calculatoren de drempel zullen verlagen voor installateurs, zeker bij zij die minder vertrouwd zijn met bepaalde technieken.

De webstek van Cebeo is aantrekkelijker en vooral ook gebruiksvriendelijker gemaakt. Klanten kunnen nu ook producten op de website zelf terugvinden, in plaats van alleen maar via de e-shop. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe website zijn de verschillende calculatoren die ter beschikking staan van de installateurs. Zo kunnen ze online rekentools vinden voor het berekenen van de terugverdientijden van een PV-installatie, warmtepomp, warmtepompboiler en de calculatie van ventilatiedebieten warmteverliezen.

Het doel? Het ondersteunen van de installateur in zijn dagdagelijkse werk. “Dat doen we al langer dan vandaag”, licht Communication Manager Jo Vanackere toe. “We hebben een breed dienstenpakket voor installateurs, bestaande uit berekeningen en diepgaande studies voor verschillende technieken. Enkele in-huis specialisten zijn daar dagelijks mee bezig. Maar we willen onze kennis ook doorgeven aan de installateur. Dat deden we eerder al via gerichte opleidingen, maar nu ook via deze calculatoren.”      

Cebeo
Op basis van een hele reeks parameters die de installateur moet invullen, krijgt hij een betrouwbaar resultaat.

Parameters
Op basis van een hele reeks parameters die de installateur moet invullen, krijgt hij een betrouwbaar resultaat. Afhankelijk van het type calculator zijn dat kostprijs en terugverdientijd van de installatie of waarden waarmee hij rekening dient te houden. Met die gegevens kan hij naar de eindklant stappen en heeft hij meteen een betrouwbaar document om de klant te overtuigen bij het maken van zijn keuze. “De calculatoren geven een realistisch beeld van wat nodig is.”

Cebeo hoopt dat deze calculatoren de drempel zullen verlagen voor installateurs, zeker bij zij die minder vertrouwd zijn met bepaalde technieken. Katrien Van Overwalle, Product Market Manager HVAC bij Cebeo: “We hopen dat we hen ervan kunnen overtuigen om toch de stap te zetten naar bijvoorbeeld een nieuw type ventilatiesysteem. Zonder deze tools zou hij dat misschien niet doen. Dankzij de calculatoren weet hij dat hij de juiste informatie aan de klant kan bezorgen, en dat hij niet voor verrassingen zal komen te staan bij de uitvoering.” Ook voor installateurs die wel vertrouwd zijn met ingewikkelde technieken komen de calculatoren goed van pas, ter controle en als basis voor zijn offertes.

Cebeo
‘We hopen dat we installateurs ervan kunnen overtuigen om toch de stap te zetten naar bijvoorbeeld een nieuw type ventilatiesysteem.’

“Ons einddoel is het toegankelijker maken van uiteenlopende technieken, die soms nieuw zijn voor de installateur. We willen hiermee de rol van enabler op ons nemen. Dankzij bijvoorbeeld de ventilatiecalculator kan een traditionele elektronische installateur de opstap maken naar het plaatsen van een ventilatiesysteem. Natuurlijk kan de installateur, die zich echt wil verdiepen in materie waarmee hij minder vertrouwd is, nog altijd aansluiten bij onze opleidingen”, aldus Vanackere.

Subsidievinder
Cebeo introduceert op de website nog een andere nieuwigheid: de subsidievinder. Jo Vanackere: “Eindklanten en professionals weten niet altijd welke subsidies voor een bepaald project van toepassing kunnen zijn. De subsidiestelsels zijn complex, verschillen per gewest, en daarbovenop wijzigen ze regelmatig. Zo wordt het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. De subsidievinder geeft op basis van postcode meteen weer voor welke subsidie je eventueel in aanmerking komt.”      

Tekst Filip Van der Elst    |    Beeld Cebeo