Uitgekiende verlichtingsoplossingen: nieuwe assortiment armaturen voor de industrie

In industriële omgevingen is verlichting van essentieel belang voor de veiligheid en productiviteit. Armaturen van LEDVANCE kunnen de concentratie verhogen, fouten wegnemen en de efficiëntie verbeteren. Maar deze sector houdt ook andere uitdagingen in. Verlichting in industriële faciliteiten moet betrouwbaar en idealiter automatisch werken, zelfs in stoffige, vochtige, warme of trillende omgevingen – en moet zo voordelig mogelijk qua kosten zijn.

Het armaturenassortiment van LEDVANCE voldoet aan al deze eisen. Het omvat een uitgebreide keuze aan LED armaturen die perfect afgestemd zijn op een groot aantal diverse werkomgevingen. Producten voor automatische verlichtingsbediening met sensoren, DALI en ZigBee connectiviteit verbeteren bovendien de efficiëntie. Tegelijkertijd betekenen de eenvoudige installatie, lage gebruikskosten en het minimale onderhoud dat de systemen zichzelf snel terugverdienen.

Uitgekiende verlichtingsoplossingen: nieuwe assortiment armaturen voor de industrieDe LEDVANCE Damp Proof Compact is een vochtbestendige armatuur (IP65) in een compact en aantrekkelijk ontwerp met een hoog rendement (120 lm/W) en een levensduur van 50.000 uur.

Uitgekiende verlichtingsoplossingen: nieuwe assortiment armaturen voor de industrieDe LEDVANCE Damp Proof Special is perfect uitgerust om gebruikt te worden in bijzonder veeleisende omgevingen, zoals de levensmiddelenindustrie.

Uitgekiende verlichtingsoplossingen: nieuwe assortiment armaturen voor de industrieBij de LEDVANCE High Bay DALI zijn de totale gebruikskosten bijzonder voordelig, dankzij lichtmanagement met behulp van een DALI-driver (met sensor en dimfunctionaliteit).

Betrouwbaar in uitdagende omgevingen
De LEDVANCE Damp Proof Special is perfect uitgerust om gebruikt te worden in bijzonder veeleisende omgevingen, zoals de levensmiddelenindustrie. De behuizing van PMMA is beter bestand tegen oliën en chemische reinigingsmiddelen dan behuizingen van polycarbonaat. Dankzij de IK06-classificatie is dit armatuur bovendien bestand tegen schokken en stoten tot 1 joule. Met bescherming die voldoet aan de normen IP67 (DIN EN 60529) en IP69K (ISO 20653:2013) is de Damp Proof Special tevens bestand tegen stof, het binnendringen van water (tot een diepte van maximaal een meter) en krachtige warme waterstralen. Dit armatuur wordt daarnaast gekenmerkt door een lage flikkering en een efficiëntie van 150 lm/W.

Constante lichtopbrengst tijdens de gehele levensduur van het armatuur
Dit is bijvoorbeeld een kenmerk van de LEDVANCE High Bay DALI. De totale gebruikskosten zijn bijzonder voordelig dankzij lichtmanagement met behulp van een DALI-driver (met sensor en dimfunctionaliteit). De CLO-versie van dit armatuur heeft tijdens de gehele nominale levensduur een constante lichtstroom tot maximaal 17.500 lumen. En dankzij de IP65-classificatie is de High Bay speciaal beschermd tegen stof en water en daardoor geschikt voor vele verschillende gebruiksdoelen in industriële omgevingen.

Compact ontwerp, gemakkelijke installatie
De LEDVANCE Damp Proof Compact is een vochtbestendige armatuur (IP65) in een compact en aantrekkelijk ontwerp met een hoog rendement (120 lm/W) en een levensduur van 50.000 uur. Het armatuur kenmerkt zich door een zeer eenvoudige installatie: een gereedschapsvrije aansluiting met twist & lock mechanisme voor een snelle en gemakkelijke montage. Damp Proof Compact verdeelt een uniform licht met een brede stralingshoek en bespaart daarbij tot 50% energie ten opzichte van armaturen op basis van compact fluorescentietechnologie. Een ideale lichtoplossing voor ruimten zoals logistieke hallen, werkplaatsen en industriële omgevingen.

Het nieuwe armaturenassortiment van LEDVANCE maakt van licht een belangrijke succesfactor.      

Tekst en beeld LEDVANCE