NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
​De productie van een buffervat van a tot z
De meest buffervaten worden gemaakt conform de richtlijn PED2014/68/EU art. 4 lid. 3 goed vakmanschap. | Indien nodig voorziet MMT een kraanwagen om het buffervat te plaatsen.

​De productie van een buffervat van a tot z

Tekst en beeld MMT

De meest buffervaten worden gemaakt conform de richtlijn PED2014/68/EU art. 4 lid. 3 goed vakmanschap. Deze vaten maken meestal deel uit van een stookplaats, die MMT eveneens volledig kan prefabriceren in zijn atelier. Ook een skid-opstelling van een volledige stookplaats behoort tot de mogelijkheden.

Uitgebreide mogelijkheden

De mogelijkheden bij MMT BV zijn zeer uitgebreid. Het standaard gamma van buffervaten heeft een inhoud van 25L t.e.m. 6000L, de diameter varieert hierbij van 220mm t.e.m. 1600mm. MMT heeft alle grondstoffen op voorraad om deze te produceren: denk maar aan plaatmateriaal, bodems, flenzen, inspectieluiken, voetsteunen,… Zo kan de klant steeds een buffervat bestellen naar zijn wensen en is dit op vrij korte termijn leverbaar. Buiten dit standaardgamma ging MMT reeds tot een inhoud van 100.000L, en tot diameters van 3600mm. Deze zijn dan met langere levertermijn beschikbaar. Maar hoe verloopt het hele proces? In eerste instantie stuurt de klant MMT een prijsvraag. Dit kan een volledig aanbestedingsdossier zijn, waarbij MMT op basis van het hydraulische schema en lastenboek nagaat wat aangeboden moet worden.

De prijsvraag kan eveneens reeds een schets of tekening zijn, die weergeeft van wat de klant voor ogen heeft. Vervolgens maakt MMT een offerte op volgens de gevraagde specificaties, eventueel met verschillende opties apart vermeld op deze offerte. Bij een akkoord van de klant volgens aangeboden offerte gaat MMT over tot een ontwerptekening van het buffervat. Deze tekening wordt voorgelegd aan de klant, zodat hij kan controleren of dit past in zijn opstelling, en of alle aansluitingen op de juiste positie zullen zitten.

Uitgebreid machinepark

Na goedkeuring van de klant kan MMT overgaan tot productie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid machinepark om het buffervat te produceren. Na de productie volgt een druktest en visuele controle. Een buffervat kan worden afgewerkt met een primer, een twee-componenten coating. Het vat kan ook worden verzinkt, of bij een rvs-buffervat wordt het vat gebeitst en gepassiveerd.

Daarna is het buffervat klaar om te leveren op de werf. Indien nodig voorziet MMT een kraanwagen om het buffervat te plaatsen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details