NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
​Geïntegreerd totaalsysteem maakt efficiënte ruimteregeling mogelijk
TROX heeft zijn knowhow op vlak van luchtdistributietechnologie gebundeld om een energie-efficiënt totaalsysteem te ontwikkelen.

​Geïntegreerd totaalsysteem maakt efficiënte ruimteregeling mogelijk

X-AIRCONTROL zet in op een maximaal comfort gecombineerd met een zo beperkt mogelijk energieverbruik – en dus ook een minimum aan kosten – waarbij rekening wordt gehouden met alle relevante parameters. 

Tekst en beeld TROX

Energie-efficiëntie wint in alle bouwprojecten aan belang. Ook de Europese regelgeving geeft een duwtje in deze richting. Daarom is de nood aan intelligente besturingsoplossingen inzake binnenklimaat sterk gestegen. Het volstaat niet meer om alleen maar naar de kamertemperatuur te kijken. Er moet rekening worden gehouden met andere belangrijke factoren die het energiegebruik beïnvloeden, zoals de luchtkwaliteit, de bezetting en de klepbladposities van VAV-regelaars om de ventilatorsnelheden te regelen.

Integratie

TROX heeft zijn knowhow op vlak van luchtdistributietechnologie gebundeld om een energie-efficiënt totaalsysteem te ontwikkelen. X-AIRCONTROL is het eindresultaat van deze oefening. De integratie van een X-CUBE luchtbehandelingskast, VAV-regelaars, verwarmings- en koelingscomponenten, en lucht-watersystemen in een totaalsysteem biedt enorme economische en ecologische voordelen. 

Met X-AIRCONTROL introduceert TROX een nieuwe visie. Meten en regelen, elektronica en luchtconditionering zijn voortaan geen gescheiden werelden meer, maar worden geïntegreerd in een energie-efficiënt totaalsysteem.

Het gebruik van X-AIRCONTROL vereist geen programmeerkennis.

Meer comfort, lagere kosten

De belangrijkste focus van het systeem ligt op de individuele, vraaggestuurde regeling van luchtdebiet en watercirculatie voor een kamer. Het meten en evalueren van belangrijke parameters zoals temperatuur, luchtkwaliteit, vochtigheids­graad en bezetting verbetert de luchtkwaliteit en het comfort in de zone, en drukt ook de kosten naar omlaag.

De modulaire opbouw van X-AIRCONTROL is een cruciaal voordeel. Het systeem kan worden gebruikt om eenpersoonskamers aan te sturen, maar kan ook uitgebreid worden. Op die manier kan X-AIRCONTROL tot 125 ­zones individueel aansturen. Ongeacht het type systeem dat is geïnstalleerd, zorgt X-AIRCONTROL altijd voor een optimale regeling. Toch komen er bij de ­installatie geen complexe installatieprocedures aan te pas: dankzij plug-and-play-functies is een eenvoudige installatie gegarandeerd. Het instellen van de parameters en het monitoren van de vraaggestuurde ruimteregeling is eveneens eenvoudig, dankzij de intuïtieve navigatie met mobiele toestellen zoals een tablet of smartphone.

Eenvoudige configuratie

Het gebruik van X-AIRCONTROL vereist geen programmeerkennis. De gebruiker hoeft alleen maar de gewenste parameters in een webbrowser in te voeren. De waarden worden per kamer door sensoren geregistreerd en naar de controller gestuurd, die de aangesloten componenten aanstuurt.

Bovendien worden alle datapunten in het systeem op elkaar afgestemd. Zo zijn er minder coördinatie-inspanningen nodig, en kan intensief bespaard worden op ontwerp- en installatietijd en kosten. X-AIRCONTROL communiceert met het centrale gebouwbeheersysteem via een Ethernet-netwerk met de open standaardprotocollen HTTP, BACnet / IP en Modbus TCP. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details