Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuws

​Kalibratie in laboratorium én op locatie

Meetinstrumenten voor oplevering, onderhoud en controle van technische installaties moeten regelmatig worden gekalibreerd.

EURO-INDEX_Labo Zaventem_Foto-01 kopiëren
De technici van het service centrum in Zaventem beschikken naast actuele kennis van de instrumenten, ook over het juiste gereedschap en originele onderdelen.

6 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Enkel met een recent kalibratiecertificaat kan u de nauwkeurigheid van de meetwaarden aantonen. Om het instrument in goede conditie te houden, is vaak ook periodiek onderhoud noodzakelijk. Met de mobiele service van Euro-Index kan dat nu zelfs bij u voor de deur, en helemaal conform ISO 9001.

Tekst en beeld EURO-INDEX

Technici werkzaam in de installatiebranche maken regelmatig gebruik van meetinstrumenten voor oplevering, onderhoud en controle van technische installaties. Maar hoe betrouwbaar zijn de meet­resultaten die het toestel aangeeft? Een meetinstrument is onderhevig aan slijtage, vervuiling, temperatuurschommelingen, enz. Om het instrument in topconditie te houden zijn periodiek onderhoud en kalibratie belangrijk. Een recent kalibratiecertificaat kan de nauwkeurigheid van de meetwaarden aantonen, hetgeen belangrijk is wanneer de meetwaarden gebruikt voor rapportage aan een opdrachtgever of bij geval van aansprakelijkheid.

Geautoriseerd labo waar kwaliteit centraal staat

Vrijwel alle fabrikanten van A-merken meetinstrumenten beschikken in verschillende landen over minimaal één geautoriseerd service centrum. Dat is bij EURO-INDEX niet anders. De technici van het service centrum in Zaventem worden regel­matig getraind door de fabrikant en beschikken naast actuele kennis van de instrumenten, ook over het juiste gereedschap en originele onderdelen. In het service centrum worden de meetinstrumenten op de juiste wijze onderhouden en gekalibreerd, waarbij de fabrieksgarantie en certificering van de toestellen intact blijft.

Kwaliteit en zorg is waar EURO-INDEX in gelooft én klantentevredenheid staat daarbij centraal. De inspanningen van de organisatie betreft het systematisch monitoren, het uitwerken van processen en continu verbeteren van haar klantgerichtheid werden op 16 juli 2020 beloond met het behalen van de ISO 9001:2015 certificaat. Daarmee toont EURO-INDEX aan dat het gehanteerde kwaliteitssysteem voor onderhoud, reparatie en kalibratie van haar meetinstrumenten voldoet aan de hoog gestelde normen van ISO 9001.

In het service centrum worden de meetinstrumenten op de juiste wijze onderhouden en gekalibreerd.

Mobiele Service

Om klanten nog beter van dienst te zijn introduceerde EURO-INDEX recent de Mobiele Service. Een volledig ingerichte bestelwagen rijdt tot aan de deur rijdt en voert het onderhoud, de reparatie en kalibratie van meetinstrumenten op locatie uit. De instrumenten zijn na behandeling meteen weer inzetbaar. Ook de Mobiele Service voldoet volledig aan de ISO 9001 norm en werkt onder gelijkwaardige condities als in het laboratorium te Zaventem, hetgeen bij vele kalibratiediensten op locatie niet het geval is.

Een uitgebreide klimaatinstallatie, in combinatie met goede isolatie, zorgt ervoor dat de temperatuur in het mobiele laboratorium onder vrijwel alle omstandigheden binnen de door de fabrikanten gestelde grenzen blijft voor het uitvoeren van betrouwbare kalibraties. Er zijn ook diverse maatregelen getroffen om ESD-veilig te kunnen werken. Daardoor is kans dat er zich een elektrostatische ontlading zou voordoen die bv. elektronische componenten of printplaten beschadigt vrijwel nihil.

Technici kunnen alle informatie over de instrumenten en procedures, evenals de kalibratie­historie van de meetinstrumenten direct opvragen, door een constante verbinding met de server in de hoofdvestiging van EURO-INDEX. Zo kunnen de meeste meetinstrumenten op locatie voorzien worden van een complete KWS-behandeling, inclusief preventief onderhoud, reparatie (indien nodig), voorkalibratie, justage en nakalibratie.

Beperkte voorraad

EURO-INDEX maakt gebruik van originele onderdelen bij onderhoud en reparatie. De vaste laboratoria beschikken natuurlijk over magazijnen met een ruime voorraad, maar bij de Mobiele Service is de ruimte hiervoor beperkt. Het is daarom belangrijk om bij het gebruik van de Mobiele Service van te voren aan te geven welke instrumenten dienen te worden behandeld en hoeveel, zodat de voorraad die wordt meegenomen hierop is afgestemd.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details