NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
10e editie solarvakbeurs op 19 en 20 januari in Flanders Expo Gent

10e editie solarvakbeurs op 19 en 20 januari in Flanders Expo Gent

Veilig netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution 2022

Na een jaar afwezigheid kan de vertrouwde jaarlijkse afspraak voor de solarprofessional – in alle veiligheid – weer doorgaan. Intussen al voor de tiende keer zal InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, plaatsvinden in Flanders Expo Gent, op 19 en 20 januari. Gedurende twee dagen bundelt InterSolution de belangrijkste specialisten uit de sector onder één dak: van aanbieders van zonnepanelen tot energieopslag, montagesystemen en monitoringsoftware.

Welke innovaties zijn mogelijke game changers? Wie zijn vandaag de dag de voornaamste spelers in uw branche? U ontdekt het met eigen ogen op InterSolution. De toegang is gratis mits online voorregistratie en exclusief voor professionele bezoekers.

InterSolution 2022 wordt een editie om naar uit te kijken. Niet alleen omdat het een jubileumeditie is, maar ook en vooral omdat solarprofessionals voor het eerst sinds lange tijd elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten, kunnen netwerken en deals afsluiten met bestaande én nieuwe contacten. Daarbij gaat er dit jaar natuurlijk veel aandacht naar de coronamaatregelen.

Coronaveilige beurs

Vanzelfsprekend doet de beursorganisatie er alles aan om een bezoek op een veilige manier te laten verlopen. Alle richtlijnen van de Belgische overheid worden in acht genomen en de organisatie ziet toe op een strikte naleving ervan opdat een veilige beurs voor alle bezoekers en exposanten gegarandeerd is. Zoals de maatregelen voorschrijven, wordt het Corona Safe Ticket (CST of Covid-Certificaat) én identiteitsbewijs van alle bezoekes en exposanten bij de ingang gecontroleerd, is het dragen van een mondmasker verplicht en dient de 1,5 m afstand gerespecteerd te worden. De beurshal worden voldoende geventileerd, in combinatie met permanente monitoring van de CO2-waarden, en contactpunten worden regelmatig gedesinfecteerd. Elke ochtend is er bij Hal 3 een sneltestruimte voor wie nog niet volledig of niet gevaccineerd is. Met al deze ingrepen kan de beurs veilig doorgaan, conform de wettelijke regelgeving. Voor de laatste nieuwe info: www.intersolution.be

De solarmarkt

Zonne-energie wordt in de komende decennia een van de voornaamste energiebronnen van België en Nederland. Net door de impact van de gezondheidscrisis begint het besef neer te dalen dat de zonne-energiesector een belangrijke bijdrage levert aan een meer duurzame wereld. Hieronder een greep uit de talloze ontwikkelingen die u op InterSolution 2022 kan ontdekken.

In Vlaanderen en Nederland blijft het aantal grootschalige zonnedaken en zonneparken stijgen. Met die opmars groeit eveneens de markt van onderhoud en monitoring. Ook voor montagesysteemfabrikanten blijven nieuwe toepassingen zich aanbieden: van indak tot opdak, van grondgebonden tot drijvend en van statisch tot zonvolgend. In toenemende mate zullen energieopslagsystemen ingezet worden om het elektriciteitsnet te onlasten en minder afhankelijk te worden van het net. Fabrikanten van omvormers voegen steeds meer nieuwe functies toe aan zonnepanelen, en maken van omvormers de spil in het energiemanagement van woningen en andere gebouwen. Naast zonnestroom heeft ook zonnewarmte een alsmaar belangrijker potentieel voor de verduurzaming in België en Nederland. Het ontwikkelen en delen van kennis ervan is daarom belangrijk.

Op InterSolution 2022 krijgt u een allesomvattend overzicht van nieuwigheden op het vlak van: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen…

Beursmanager Delphine Martens: “Ondanks alle digitale hulpmiddelen, zoals videoconferenties en chats, blijft de fysieke beurs het meest efficiënte platform om nieuwigheden in de markt te introduceren en te ontdekken, en om vruchtbare zakenrelaties te ontwikkelen.”

Grote namen

Voor veel standhouders is de tweedaagse beurs – met laatavondopenstelling op woensdag – de voornaamste toegangspoort tot de Belgische solarmarkt. Meer dan 80 exposanten zullen op InterSolution 2022 te zien zijn, waaronder: 2Solar Software, AISWEI, AliusEnergy, Allimex Green Power, Avasco Solar, Batterij.Expert, Battery Supplies, BayWa r.e. Operation Services, BayWa r.e. Solar Systems, Bebat, Belinus Solar, Carbomat Group, Cast4all, Cebeo, De Duurzame Uitgeverij, Delfico, ECO-Tronic, Ecostal, Edora, Eloya, Esdec, Euro-Index, Evocells, FoxESS, Fronius International, Ginlong Solis Technologies Co., Grid Parity Concepts Europe, GSE Integration, Guangzhou Sanjing Electric Co., Huawei Solar, Indexplus, Indutecc Renewable Solutions, Intermat, Inverter Service, Jiangsu GoodWe Power Supply Technology, K2 Systems, Key-Tec, Kostal Solar Electric, Krannich Group, Krannich Solar, Mounting Systems, Niko, Powerdeal, Premium Mounting Technologies, Project 0, PV CYCLE Belgium, PV Vlaanderen / ODE Vlaanderen, Rexel Belgium, SAJ Electric Europe, Schletter Solar, Shenzhen Growatt New Energy, SigueSOL by Action Energie, SMA Benelux, Solar Magazine, Solar-Log, SolarEdge Technologies, SolarToday, Solplanet, Stäubli Benelux, Sungrow Deutschland, Techlink, Teison, Tesvolt, Trayco, Vamat, Van der Valk Solar Systems, Victron Energy, Virtuosolar, Voestalpine Sadef, Wattkraft, Xemex, Xiamen Hopergy Photovoltaic Technology, Ysebaert, Yuso…

Jubileumeditie

De vakbeurs vindt in 2022 voor de tiende keer plaats. In 2008, nog voordat de Vlaamse zonnepanelenmarkt tot recordhoogte zou stijgen, nam beursorganisator Delphine Martens het initiatief voor de allereerste zonne-energievakbeurs in de Benelux. Intussen is de solarmarkt volwassen geworden en is InterSolution uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solar business in België én Nederland, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden.
Delphine Martens: “In de loop der jaren hebben we een uitstekende relatie opgebouwd met de belangrijkste spelers in de Belgische en Nederlandse solarmarkt. Zij weten dat ze bij InterSolution kunnen rekenen op uitsluitend waardevolle contacten en een zorgvuldige selectie van de bezoekersprofielen.”

Praktisch

Zo zag InterSolution 2020 eruit:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details