NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
11.900 bezoekers op vakbeurzen Embuild
In totaal bezochten 11.900 bouwprofessionals de vier vakbeurzen van Embuild.

11.900 bezoekers op vakbeurzen Embuild

Embuild organiseerde tussen 11 en 21 oktober vier verschillende vakbeurzen: Digital Construction, Install Day, Dag van de Afwerking en Belgian Roof Day. In totaal kreeg de bouwfederatie 11.900 bezoekers over de vloer, waaronder een duizendtal leerlingen uit de derde graad van het bouwvakonderwijs. “Het aantal bezoekers zit zelfs iets boven precoronaniveau. Onze vakmensen komen dus massaal terug”, zegt Niko Demeester, CEO van Embuild.

“Onze beurzen vormen ook een uitgelezen netwerkmoment”, benadrukt Niko Demeester.

Elk jaar verzorgt Embuild vier vakbeurzen voor zijn leden. Dit jaar werd er op dinsdag 11 oktober afgetrapt met Digital Construction, goed voor vijfhonderd bezoekers. Op vrijdag 14 oktober vond Install Day plaats, een vakbeurs die Embuild samen met Techlink organiseert en die grotendeels in het teken staat van de HVAC-sector: verwarming, ventilatie en koeling met andere woorden. Dit event was, samen met de Belgian Roof Day, het meest succesvol met 4200 bezoekers. De Dag van de Afwerking, bestemd voor de professionals uit de afwerkingssector, kreeg op dinsdag 18 oktober drieduizend bezoekers over de vloer, terwijl de Roof Day op vrijdag 21 oktober afklokte op 4200 bezoekers. 

Boven precoronaniveau

In totaal bezochten dus 11.900 bouwprofessionals de vier vakbeurzen van Embuild. Daarmee zit de bouwfederatie iets boven het precoronaniveau, wat in het beurslandschap van vandaag een opmerkelijk succes is.    ❯Vorig jaar kon Embuild rekenen op 8500 beursbezoekers, maar de beurzen vonden toen wel plaats tijdens de vierde coronagolf. In 2019, het jaar voor de coronapandemie, verwelkomden de beurzen een kleine 11.000 bezoekers. Niko Demeester, CEO van Embuild: “Via onze vakbeurzen willen we onze leden-bouwbedrijven laten kennismaken met de meest recente ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarnaast vormen ze ook een uitgelezen netwerkmoment.”

Opvallend dit jaar is dat een duizendtal leerlingen uit het derdegraads bouwvakonderwijs de beurzen bezochten. In totaal is dat goed voor een tiende van alle leerlingen uit dat type onderwijs in België. Embuild legt hier de nadruk op om de instroom van jongeren uit het middelbaar bouwonderwijs op te drijven. Op dit moment maakt slechts de helft van deze leerlingen effectief de overstap naar de bouw. Door die jongeren in contact te brengen met bouwbedrijven en hen wegwijs te maken in de allernieuwste ontwikkelingen in de bouw hoopt de bouwfederatie het tij te keren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details