NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
15-35% energiebesparing met voorspellend regelen

15-35% energiebesparing met voorspellend regelen

Continue comfortverbetering, optimalisering technische installaties en fabricaat onafhankelijk.

Voorspellend regelen met Kieback&Peter MPC 2.0

Dé innovatie van Kieback&Peter is het voorspellend regelsysteem Model Predictive Control (MPC 2.0) dat fabricaat onafhankelijk kan worden ingezet. MPC 2.0 functioneert met wiskundige rekenmodellen, voorspellende algoritmes en toepasselijke regelcommando’s. De MPC-programma’s zijn gebaseerd op complexe rekenmodellen waarbij rekening is gehouden met de inertie van gebouwen en de technische installaties. Naast real time waarden werkt MPC 2.0 bovendien met historische data.

MPC 2.0 gaat echter twee stappen vooruit in de digitale evolutie. Want dit intelligente regelsysteem past bovendien externe data toe, zoals het aantal verwachte bezoekers en klimaatvoorspellingen. Bovendien functioneert het regelsysteem met artificiële intelligentie (AI). Immers de algoritmes van MPC 2.0 ontwikkelen zich continu door middel van machine learning, zodat het regelsysteem meer en meer gewend raakt aan het gedrag van de gebruikers, het gebouw en de technische installaties van het gebouw. Een voorbeeld: het regelsysteem MPC 2.0 leert hoe langzaam de ruimtetemperatuur in individuele ruimten lager wordt. Met deze kennis verlaagt MPC 2.0 de temperatuur op het juiste moment aan het einde van de dag. De gebruikers ervaren dit niet omdat er voldoende warmtecomfort aanwezig is.

 

MPC 2.0 begrijpt al de fysieke en de technische onderlinge relaties van de technische installaties als geheel. Met dit voorspellende regelsysteem kan dus naast de optimalisering van de werking van installaties ook continu het comfort worden verbeterd. Het systeem kan bovendien piekbelastingen van gebouwcomplexen managen, zodat facility managers prijsvoordelen kunnen behalen op de energiemarkt.

MPC 2.0 kan zowel bij bestaande installaties als nieuwe installaties kosteneffectief en fabricaat onafhankelijk worden geïntegreerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details