Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

1,5 miljoenste digitale meter in Vlaanderen staat in Tongeren

Fluvius-Digitale-Meter-20220329-HR-015

4 april 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een technicus van Fluvius plaatste vorige vrijdag de 1,5 miljoenste digitale energiemeter in Vlaanderen. Die eer viel te beurt aan een gezinswoning in Tongeren die wordt gerenoveerd. De 1,5 miljoenste digitale meter is een belangrijke mijlpaal in de uitrol. Bijna 25% van de Vlaamse gezinnen beschikt ondertussen al over zo’n digitale meter.

Sinds 1 juli 2019 plaatst Fluvius enkel nog digitale meters voor elektriciteit en gas. Bij nieuwbouw of renovaties gebeurt dat door technici van Fluvius. Daarnaast staan drie aannemersgroepen van Fluvius – 3DM, Unit-T en TEAPlus – sinds begin 2021 ook in voor de geografische uitrol van de meters in bestaande woningen. Daarbij vervangen ze de meters gemeente per gemeente en straat per straat.

“Ik installeerde al honderden digitale elektriciteits- en gasmeters, van Dilsen-Stokkem tot in Voeren”, vertelt Maasmechelaar Sébastien Ansquer, technicus bij Fluvius. “Ondertussen is het grote publiek er ook al erg mee vertrouwd. Wat me opvalt, is dat alsmaar meer klanten me tijdens de installatie van hun digitale meter vragen hoe ze daarmee hun elektriciteits- en gasverbruik beter kunnen opvolgen én zo minder kunnen verbruiken. Ongetwijfeld een gevolg van de fel gestegen energieprijzen en de media-aandacht voor de op til staande energietransitie. Kort nadat de digitale meter is geïnstalleerd, kan je in ons klantenportaal mijn.fluvius.be gratis je verbruikshistoriek online raadplegen. Handig, zo kan je voor elektriciteit per kwartier en voor gas per uur exact nagaan hoeveel je verbruikt, en zo de grote slokoppen in je energieverbruik detecteren. Je kan zelfs apps aan je digitale meter koppelen waarmee je je verbruik kunt gaan sturen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details