NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
1500ste PV-bord voor CKS

1500ste PV-bord voor CKS

De afdeling bordenbouw van elektrotechnisch bedrijf CKS uit Dilsen-Stokkem produceerde onlangs het 1500ste PV-bord. In 2007 ging het bedrijf de uitdaging aan om samen met de netbeheerder en keuringsinstantie hun eigen netontkoppelborden te realiseren. “Op vraag van de markt”, luidt het bij CKS. De start van duurzame klantenrelaties.

CKS - Izen kopiëren

Standaardisatie en korte levertermijn
“11 jaar geleden hebben we onze eerste netontkoppelborden van A tot Z in huis gerealiseerd. De PV borden zorgen voor een veilige koppeling tussen PV installatie en het net. De netbeheerder en de keuringsinstantie worden in dit proces betrokken. Voor onze netontkoppelborden, die we gestandaardiseerd hebben, houden we steeds rekening met de strenge voorwaarden én we hebben de ijkingsprocedure volledig geautomatiseerd. Hierdoor zijn we in staat om de levertermijn terug te brengen naar 2 weken” zegt Enrico Traini, manager van de afdeling Bordenbouw bij CKS.

Een klant aan het woord
Izen is één van de klanten waar CKS nauw mee samenwerkt. “Onze samenwerking met CKS loopt al vele jaren. Wij zijn uitermate tevreden over de snelle levertermijnen en de hoge kwaliteitsstandaarden die CKS hanteert. CKS levert ons de AC-connectoren en de koppelborden voor onze fotovoltaïsche installaties. Daarnaast levert CKS maatwerk voor bijzondere projecten. Bij complexe koppelingen verbinden de technische specialisten van CKS de verdeelkast van de PV-installatie met de bestaande transformatorcabine of de thuisinstallatie van de klant”, zegt Elien Verwimp, EPC Manager bij Izen.

Meer dan 1 gigawatt
Van ontwerpen en realiseren tot installeren van elektrische schakelborden.  “De 1500 netontkoppelborden koppelen momenteel meer dan 1 gigawatt aan stroom. Dat kun je vergelijken met de elektriciteit die 1 miljoen huishoudens nodig hebben of hetgeen de kernreactor van Doel 3 oplevert aan elektriciteit. Daar zijn we trots op” zegt Lode Colson van CKS.

Bordenbouwafdeling in de lift
De bordenbouwafdeling telt momenteel 16 medewerkers; de ontwerpers meegerekend. Dat is een verviervoudiging over de afgelopen 11 jaar. “Naast de photovoltaïsche borden bouwen we eveneens vermogensborden van 40A tot 4000A, procesborden voor industriële automatisatie met PLC’s en borden voor HVAC automatisatie. Deze afdeling is goed voor 16% van onze omzet. Voor 2019 voorzien we een groei naar maar liefst 25%, zetten we volgende stappen in de digitalisering, breiden we ons machinepark verder uit en last but not least werven we 3 bijkomende bordenbouwers aan “ aldus Lode Colson.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details