NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
20-35% energie besparen met energiemanagement

20-35% energie besparen met energiemanagement

Met een gebouwbeheersysteem met energiemanagement zijn forse energiebesparingen te realiseren. De terugverdientijd is daardoor slechts 1-2 jaar. 

20-35% besparen met energiemanagement

Goed ingeregelde klimaatinstallaties helpen om een comfortabel binnenklimaat te realiseren met zo min mogelijk energiegebruik. Bij veel klimaatinstallaties is hiermee eenvoudig winst te behalen. Door goed in te regelen kan het energiegebruik met 20-35% dalen. Goed inregelen gaat over de waterzijdige en luchtzijdige balancering en over de instellingen van de gebouwautomatiserings- en beheersystemen.

Getest en gecertificeerd

Het gebouwbeheersysteem Qanteon van Kieback&Peter is geschikt voor kleine tot zeer grote gebouwen en heeft een geïntegreerd (software) energiemanagementsysteem. Qanteon is de eerste software die met succes de strenge tests van de BACnet Testing Laboratories (BTL) heeft doorstaan en tegelijkertijd voldoet aan de eisen voor energiebeheer van de ISO-norm en de Energy Services Act (EDL-G). Qanteon is gecertificeerd als BACnet Advanced Operator Workstation (B-AWS) en is voorzien van het TÜV-keurmerk voor het beheer van energiegegevens volgens NEN-EN-ISO 50001. Met Qanteon kunt u op elke locatie en 24/7 inzicht krijgen in de prestaties van de technische installaties. Zo is eenvoudig het besparingspotentieel te ontdekken, zijn energiebesparingen direct te realiseren en is het effect te controleren.

Forse besparingen met energiemanagement

Met energiemanagement zijn met weinig inspanningen forse besparingen te realiseren. Bij scholen ca. 21%, bij kantoren ca. 33% en bij ziekenhuizen ca. 25%.  Daardoor is de terugverdientijd van een energiemanagementsysteem gemiddeld slechts 1-2 jaar.

 


Informatie:

Kieback&Peter Belgium

Tel.: +32 54 56 90 37

[email protected]

www.kieback-peter.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details