Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

30 jaar ervaring in totaalprojecten: Van Cauter Multitechnieken blijft groeien

Intussen is het aantal medewerkers opgelopen tot zo’n 80 enthousiastelingen.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Van Cauter Multitechnieken

29 april 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Exact dertig jaar doorgedreven ervaring en kwaliteit. Dát is wat het familiebedrijf Van Cauter Multitechnieken kan aanbieden. Vader en elektricien Danny Van Cauter startte dit succesverhaal in 1991 en ondertussen heeft ook zoon Gert al heel wat jaartjes op de teller staan. Van Cauter specialiseerde zich in de loop van zijn bestaan in algemene elektriciteit: verlichting en relighting, domotica, data- en telefoonnetwerken, midden- en hoogspanningscabines, energiemetingen en bordenbouw. Verder kun je bij het bedrijf uit Lede terecht voor HVAC, beveiligings­installaties (brand- en inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking) en technisch beheer en onderhoud van gebouwen. Bovendien heeft Van Cauter een eigen ontwerp- en studiedienst én een dienst voor inbedrijfstelling, onderhoud en herstelling. 

Het familiebedrijf draait voor een groot deel op projecten in de openbare markt.

Het familiebedrijf is ondertussen flink geëvo­lueerd en draait voor een groot deel op projecten in de open­bare markt. Denk hierbij aan overheids­opdrachten, scholen, universi­teiten, de zorg­sector, … Daar­naast zet Van Cauter keihard in op de B2B-markt, waar ze voor­namelijk totaal­projecten aan­nemen. Een logische keuze, omdat in veel gebouwen zowat alle tech­nieken meer en meer op elkaar worden afgestemd.

Prestigeprojecten

Van Cauter Multitechnieken kan ondertussen prat gaan op een serieuze portfolio aan projecten met een vrij hoog profiel. Of wat te denken van de Nationale Bank van België, het Koninklijk Paleis van Laken, het Paleis van Academiën, het Brusselse Justitiepaleis en het St.-Jan Museum in Brugge? Enkele andere prestigieuze projecten waren enkele NMBS-stations, Bozar en de Belgische Ambassade in Parijs. Daarnaast verzorgt Van Cauter ook allerlei installatie­projecten in de B2B-sector. De organisatie hiervan is behoorlijk complex. Want het is niet ongewoon dat in eenzelfde periode 35 projecten in uitvoering zijn.

Het bedrijf uit Lede zet keihard in op de B2B-markt, waar ze voornamelijk totaalprojecten aannemen.

Personeelstekort

Helaas heeft ook Van Cauter, net zoals de vol­ledige bouw­sector, te kampen met een nijpend personeels­tekort. Intussen is het aantal mede­werkers opgelopen tot zo’n 80 enthousiastelingen. Maar niet­tegen­staande het bedrijf ook regel­matig beroep doet op onder­aannemers, kan het niet alle opdrachten aan­vaarden. Zeker omdat Van Cauter er een ere­zaak van maakt om de gespeciali­seerde op­drachten binnen het bedrijf te houden en deze te laten uit­voeren door het eigen multi­disciplinair en gekwali­ficeerd team. Enkel standaard­opdrachten worden uitbesteed.

Het is niet ongewoon dat in eenzelfde periode 35 projecten in uitvoering zijn.

Single point of contact

Niettegenstaande de ontegensprekelijke groei in zowel medewerkers als omzet, blijft Van Cauter Multitechnieken altijd trouw aan het SPOC-principe, de ‘single point of contact’, oftewel één aanspreekpunt bij de calculatie- en verkoopdienst. Dat heeft enkele voordelen: als klant hoef je alles maar een keer uit te leggen. Al de rest is enkel frustrerend en tijdrovend. Want bij die persoon kan een klant altijd terecht voor alle vragen en verzoeken, zo wordt er geen tijd verspild én is er wederzijds vertrouwen. De basis van een goede B2B-relatie!    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details