NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
30% tijdbesparing door optimaal bedrijfsbeheer

30% tijdbesparing door optimaal bedrijfsbeheer

Administratiesoftware voor installateurs

Cafca Software voor installateurs maakt de administratie van technische installatiebedrijven eenvoudig en papierloos. Met software als dienst doet het installateurs niet alleen veel tijd besparen, hun bedrijfsbeheer wordt er ook beter van. Gebruikers kunnen alle technische projecten tot een goed einde brengen en zelfs meedoen met de energietransitie.

“De administratie van installateurs is al 23 jaar onze leefwereld”, zegt Jean-Pierre Cuypers, manager-oprichter van Cafca, dat uitgekiende software in de cloud ontwikkelde. Algemene software sluit niet voldoende aan bij de behoeften van installateurs. Cafca is ontwikkelaar én dienstverlener in één. Het bedient installateurs in elektrotechniek (sanitair, elektriciteit, alarm) en HVAC. Cafca vereen­voudigt hun administratie. “We koppelen alle administratieve stappen aan één softwarepakket.”

“Onrust installateur wegnemen prioriteit nummer één”

“Administratief raken installateurs in ademnood”, weet Jean-Pierre Cuypers. Technische installaties zijn ingewikkeld. Herstellingen en onderhoud komen erbij. Het opstellen van offertes en facturen vraagt tijd. Door de energietransitie komt er veel op hen af. Er is grote vraag naar nieuwe installaties. “Ze kunnen het niet meer de baas. Die onrust nemen wij weg met een administratie die informatie automatisch aanreikt, waardoor zij eenvoudiger iets opstellen, zonder fouten.”

Aan de DigaBon (werkbon) van Cafca Software is alle nodige informatie gekoppeld, dit bespaart gigantisch veel tijd.

Helpen digitaliseren

“Nog veel installateurs doen hun administratie manueel”, zegt Theo Andela, marketing manager bij Cafca. Eenmanszaken zuchten over papierwerk. Groeiende bedrijven versterken de backoffice omdat die nog enkele digitale schakels mist. Er zijn herhaalde en tijdrovende handelingen. “De tijd die bedrijven steken in de volledige cyclus tot facturatie is gigantisch”, zegt Jean-Pierre Cuypers.

Cafca heeft zes handige modules, zoals offerte en facturatie, werkbon en planning, maar ook onderhoudsbeheer, voorraadbeheer en registratie van tijd en sociale zekerheidsgegevens. De werkbon wordt bij Cafca de DigaBon genoemd. Dankzij koppelingen gebeurt alles in een paar klikken: actuele prijzen van leveranciers in de offerte, verplichte VEKA-registratie of een factuur naar de boekhouder.

“Na twee weken 20 minuten tijdbesparing per klant”

“We kunnen installateurs de software in de kortste tijd aanleren”, zegt Andela. Werktijd vrijmaken is voor hen een offer. “Klanten moeten één keer de drempel over. Bedenk hoeveel sneller ze worden”, benadrukt Cuypers. Op Cafca.be/tijdbesparing kunnen bedrijven dit zelf uitrekenen.

“Eerst is het een hele boterham,” bevestigt Femke Jellema van sanitair en cv-bedrijf Thijs-Moelants, “maar nadien: een zaligheid. Niet te schatten hoe vlot ons werk verloopt”. “Na twee weken Cafca Software besparen we 20 minuten administratie per klant” schreef Bruno Lemmens van Lemmens Techniek.

Altijd persoonlijk paraat met de helpdesk

Het supportteam is een kracht bij Cafca. Het laat installateurs niet aan hun lot over. “In het begin helpen we de gebruikers natuurlijk op weg, maar we blijven hun rechterhand om de Cafca Software maximaal te benutten,” aldus Theo Andela. Cafca blijft de software verder ontwikkelen. “We denken mee met de gebruikers. Als zij verbeteringen aandragen, integreren we wat nuttig is,” zegt softwarespecialist Cuypers.

Abonnementsformule

Installateurs nemen een abonnement op de software. Ze kunnen met één module starten en later uitbreiden. Iedereen logt in en begint te werken. Op een werf bedienen technici een tablet of telefoon. “Bedrijven hebben nood aan cloudoplossingen die altijd functioneren en beveiligd zijn. Er zijn geen upgrades meer nodig”, benadrukt Cuypers. “Vroeger investeerde je duizenden euro’s in iets waar je zelf voor instond. Dit is voorbij.”

Optimaal bedrijfsbeheer

Digitaal werken verschaft meteen duidelijke overzichten, waardoor bedrijven efficiënter worden. In een manuele administratie zijn gegevens niet in één oogopslag bekend. Ze worden fout gekopieerd, te laat geregistreerd of te traag bezorgd, met financiële gevolgen.

Maatschappelijke impact

Wanneer installateurs efficiënter worden, verbeteren ze hun ecologische impact. Dankzij goed gekoppelde gegevens en optimaal voorraadbeheer worden gereden kilometers vermeden, maar er zijn nog andere voordelen. Met behulp van de Cafca Software worden zij interessante leveranciers voor hun klanten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details