NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
5 Inrichtingstips voor een kleine badkamer

5 Inrichtingstips voor een kleine badkamer

Een badkamer hoeft niet groot te zijn. Maar aangezien we vaak niet al te veel tijd hebben in de ochtend is het wel van belang dat deze efficiënt is. Zolang alle essentiële meubelen aanwezig zijn, zal je je ook in een kleinere ruimte perfect kunnen klaarmaken. Dus is je badkamer niet de grootste ruimte in huis? Besteed dan wat extra aandacht aan de inrichting ervan. Met volgende tips lijkt deze al snel dubbel zo groot. 

  1. Kies voor lichte kleuren 

Hoewel zwart klasse uitstraalt, ga je in een kleine ruimte beter voor een lichte kleur. Dit zal zorgen voor een ruimtelijk effect, en geeft bovendien een frisse toets. Hou je toch van een donkere kleur in de badkamer? Kies dan voor donkere vloertegels, maar zorg dat het plafond lichter is dan je muren. Combineer je tot slot graag meerdere lichte kleuren, dan kies je er best twee uit om een chaotisch interieur te vermijden. 

  1. Hang grote spiegels 

Kleine badkamer of niet, een spiegel is essentieel. Maar aangezien die tegen de muur hangt, neemt deze niet al te veel ruimte in. Laat je daarom gaan bij de keuze van de grootte ervan. Spiegels reflecteren namelijk de omgeving, wat een illusie van ruimte geeft. Je hoeft het dus ook niet bij één spiegel te houden, hang er gerust meerdere. 

  1. Combineer een bad en douche 

Hebben we even tijd? Dan is er niets ontspannender dan een warm bad. Maar wanneer het snel moet gaan, nemen we liever een snelle douche. Het is dus begrijpelijk dat je graag beide wilt, en daarom hoef je zelfs in een kleine badkamer niet te kiezen. Installeer simpelweg een douchekraan aan de muur langs je bad, en combineer dit met douchescherm. 

  1. Gebruik grote wandtegels 

Net als lichte kleuren en spiegels, geven grote tegels ook een verruimend effect. Bekleed daarom bijvoorbeeld de douchewand hiermee. Wil je toch kleine tegels in je badkamer? Gebruik deze dan bijvoorbeeld op de vloer. 

  1. Voorzie voldoende (ingebouwde) kastruimte 

Ideaal gezien is je kastruimte ingebouwd of bevindt deze zich onder de lavabo om ruimte te besparen. Maar wanneer dat niet kan, voorzie je toch best een kast die niet is ingebouwd. Rondslingerende rommel zal de plaats in je badkamer al snel verminderen, en laat dat net hetgeen zijn wat je niet wilt. Om die reden is het essentieel dat alles netjes opgeborgen zit. Bovendien zal je zo je spullen sneller terug vinden op een hectische ochtend. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details