Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Abeco: inrichting van zowel bestelwagens als complete vrachtwagens

Overzicht
Door het Bott Vario3-systeem kan Abeco modulaire totaalinrichtingen aanbieden.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Abeco

30 maart 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De laatste jaren heeft de professionele inrichting van werkvoertuigen en bedrijfswagens een echte vlucht genomen. Tegenwoordig worden wagens volledig omgebouwd naar mobiele werkplaatsen en/of rijdende magazijnen. Dat was nochtans niet altijd zo. Toen Abeco uit Harelbeke in 1987 boven de doopvont werd gehouden, was het in deze contreien zeker nog niet gebruikelijk, laat staan dat budgetten ervoor aan de kant werden gezet. Intussen zijn de tijden grondig veranderd.

Niet alleen efficiënt ingerichte voertuigen wor­den steeds belangrijker. “Toen we vroeger de binnen­inrichting van een wagen aanpakten was de enige vraag van de klant dat het stevig en robuust moest zijn”, zegt Peter Lambaere, gedelegeerd bestuurder van Abeco. “Nu wordt er veel meer nagedacht over het gewicht. Daar­om voorzien we voornamelijk inrichtingen in aluminium gecombineerd met kunststof in plaats van enkel staal en ijzer. Dat is zonder twijfel even degelijk en duurzaam, maar scheelt veel in gewicht en dagelijkse handling, en zeker ook in laadvermogen en veiligheid.”

Modulair Bott-systeem

Primordiaal voor elke bedrijfswageninrichting is de optimale ruimte­benutting. Want alle benodigde gereed­schappen en onderdelen moeten in een kleine ruimte veilig worden ver­voerd. En voor de snel­heid van werken is het dan weer belang­rijk dat alles snel grijpbaar en over­zichtelijk opgeborgen is. Voor de ‘binnenhuis­inrichting’ van de wagens werkt Abeco daarom met het modulaire
Bott Vario3-systeem. Peter Lambaere: “De stel­lingen van Bott zorgen ervoor dat we vol­ledige oplossingen kunnen aanbieden voor elk beroep, elk type voertuig en iedere branche. En die totaal­inrichtingen van a tot z – binnen­bekleding, ver­lichting, opberg­­systeem, dak-draag­systemen, signa­lisatie, … – doen we eigenlijk het liefst van alle­maal. Zo weten we tenminste zeker dat onze klanten 100 procent optimaal aan de slag kunnen.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details