NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Administratie vergemakkelijken met de juiste software

Administratie vergemakkelijken met de juiste software

Vele installateurs vloeken meermaals op hun administratie: het plaatsen van bestellingen of het opmaken van offertes en facturen zijn tijdrovende taken die de vakman weghouden van zijn werk op het terrein. Het softwarepakket HandSoft biedt hiervoor een oplossing. Dankzij een koppeling met de webshops van 27 groothandels en de mogelijkheid om onmiddellijk en automatisch in de administratie en opvolging van opdrachten te voorzien, wordt de dagelijkse werking van het installatiebedrijf geoptimaliseerd.

Computer Solutions lanceerde al in 2003 de eerste versie van HandSoft, een softwareprogramma specifiek voor installatiebedrijven. Inmiddels telt het programma 1.800 gebruikers in België, en meer dan 100.000 wereldwijd. Dat is te danken aan een samenwerking met een Nederlands en Duits softwarehuis.

Webshop

Eén van de grootste troeven van HandSoft is de rechtstreekse link met de webshops van 27 groothandels. De installateur krijgt vanuit het programma toegang tot de webshop van zijn vertrouwde leverancier. Via de winkelwagen kan hij artikelen rechtstreeks in HandSoft zetten. Bij sommige groothandels zelfs met één klik alle artikelen van een online order of offerte. Bovendien is het mogelijk om ‘courante artikelen’ meteen te selecteren vanuit HandSoft. Ook de elektronische prijslijsten van andere leveranciers (momenteel meer dan 400) zijn koppelbaar met HandSoft.

hs_order_naar_factuur-kopieren

Een online order kan u met een klik volledig overzetten naar handSoft. Alleen nog uw werkuren bijvoegen en de factuur is klaar!

 

Allerlei extra functionaliteiten maken de administratie nog eenvoudiger voor de installateur. Zo kan hij producten die bij verschillende leveranciers een andere naam hebben een herkenbaar synoniem geven. Hij kan ook een ‘set’ aanmaken: een reeks producten die samen worden gekocht, en die dus niet meer handmatig geselecteerd moeten worden. Door met HandSoft te werken, is de installateur bovendien voorzien van de juiste prijs. Op enkele seconden tijd zijn meteen alle bruto- en nettoprijzen in het gamma geactualiseerd.

Offerte

Het programma berekent onmiddellijk de prijs, inclusief de plaatsingstijd, en kan automatisch een offerte met beschrijvende teksten opstellen. Ook de werkbon en factuur worden automatisch in HandSoft opgemaakt. Op die manier maakt HandSoft het leven van de installateur eenvoudiger. De gerealiseerde tijdswinst is aanzienlijk. Harry Peeters, Sales Manager bij HandSoft: “Een snelle, correcte en efficiënte administratie bespaart bovendien geld. Administratiekosten worden tot een minimum terug gebracht, de installateur hoeft niet meer ’s avonds of tijdens het weekend achter zijn bureau gaan zitten om zijn facturen in orde te brengen. En als een factuur sneller naar de klant gestuurd wordt, kan ze sneller worden betaald. Zo vermijdt de installateur cashflowproblemen.”

handsoft_set_stopcontact-kopieren

Het programma berekent onmiddellijk de prijs, inclusief de plaatsingstijd, en kan automatisch een offerte met beschrijvende teksten opstellen.

 

De nodige attesten kunnen, met automatisch ingevulde gegevens, afgedrukt worden. Alle documenten van één opdracht worden bij elkaar gehouden in een digitale map. De klant kan daar bovendien foto’s en andere documenten aan toevoegen. Het programma biedt ook de mogelijkheid om een offerte na enkele maanden met één klik de prijzen te actualiseren. Dankzij de automatische winstmargeberekening kan de installateur onmiddellijk beslissen welke voorwaarden hij eventueel kan aanbieden.

Extra modules

HandSoft is bedoeld voor kleine organisaties, gaande van zelfstandigen in bijberoep tot installatiebedrijven met zo’n 15 werknemers. De installateur kan de basismodule aanvullen met enkele extra opties. Zo is er de optiemodule ‘Open postenbeheer’, waarmee aanmaningen verstuurd kunnen worden, en de optiemodule ‘Service & Onderhoud’ voor het opvolgen van periodieke onderhoudsinterventies. De installateur kan er ook voor kiezen om bestellingen elektronisch te laten verzenden naar bepaalde leveranciers.

Een andere module maakt een koppeling met de WerkbonApp mogelijk: een mobiele applicatie waarmee HandSoft een samenwerking heeft. De app is volledig geïntegreerd in HandSoft en maakt het mogelijk om werkbonnen digitaal op tablets of smartphones te verwerken. De WerkbonApp werkt ook zonder permanent internet, dus bijvoorbeeld ook in een kelder.

werkbonapp_foto-kopieren

HandSoft Pro

Voor grotere bedrijven, of voor bedrijven welke extra functionaliteiten opteren, is er HandSoft Pro: een allesomvattend ERP-pakket met heel wat extra functionaliteiten, zoals stockbeheer, geïntegreerde boekhouding, meet- en vorderingsstaten, diepgaande projectopvolging, nog meer mogelijkheden voor digitale werkbonnen, nacalculatie, afscherming van gegevens voor bepaalde medewerkers (autorisatie), enzovoort.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details