NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Afdichtende plug voor natte ruimtes
Met de fischer DuoSeal en bijpassende roestvrijstalen schroef, kunnen boorgaten in natte ruimtes waterdicht afgesloten worden en dit voor het eerst zonder gebruik te maken van een extra dichtingsmiddel.

Afdichtende plug voor natte ruimtes

Zelfs de nieuwste badkamer kan last hebben van schimmel- en waterschade als de boorgaten niet goed worden afgedicht. De nieuwe fischer DuoSeal laat zien hoe boorgaten correct afgedicht worden zonder siliconen of een ander afdichtmiddel. Rekening houdend met de regelgeving voor natte ruimtes, is de DuoSeal daarom bij uitstek geschikt voor toepassingen in commerciële, particuliere en openbare natte ruimtes die regelmatig worden blootgesteld aan veelvuldig spatten en tijdelijke ophoping van water.

Een betrouwbare afdichting in vochtige ruimtes is ver­plicht volgens de reguleringen beschreven in DIN 18534 en ETAG 022. Tot op heden zijn deze boor­gaten altijd afgedicht met silicone of een prijzig alter­natief. Dit zorgt dus niet alleen voor bij­komende kosten maar ook voor extra montage­tijd. Bovendien voldoet silicone niet aan boven­staande normen omdat het slechts een tijdelijke oplossing is en de gaten dus regelmatig nagekeken moeten worden. Onvoldoende afdichting kan leiden tot structurele schade en schimmel door de aan­wezigheid van vocht in de muur.

De DuoSeal is bij uitstek geschikt voor toepassingen ruimtes die regelmatig worden blootgesteld aan veelvuldig spatten en tijdelijke ophoping van water.

Met de fischer DuoSeal en bijpassende roestvrij­stalen schroef, kunnen boorgaten in natte ruimtes waterdicht afgesloten worden en dit voor het eerst zonder gebruik te maken van een extra dichtingsmiddel. De nylon plug werd onafhankelijk getest door het Test en Certficatie Instituut Säure Fliesner Vereinigung e.V..

De lekvrijheid werd bevestigd door de ETAG 022 en de waterblootstellingsklasse W3-I in de DIN 18534. De internationale regelgeving voor natte ruimtes in acht genomen, is de combinatie van de DuoSeal met de bijgevoegde schroef ideaal voor toe­passingen in commerciële, private en publieke natte ruimtes, die vaak worden bloot­gesteld aan frequent opspatten van water en tijdelijke ophopingen van water. Houd in ieder geval rekening met de algemene nationale voor­schriften voor het gebruik van pluggen in natte ruimtes. 

Structurele schade voorkomen

De DuoSeal dicht boorgaten in tegels volledig af zonder extra afdicht­middel en voor­­komt zo structurele schade door vocht in het bouw­­materiaal. De universele plug kan gemakkelijk in tegels wor­den gemonteerd zonder deze te beschadigen. 

De meegeleverde roestvast stalen schroef is perfect geschikt voor installatie in natte ruimtes en voorkomt roestvorming. De rode component zorgt voor een vaste grip in alle bouwmaterialen. Zo bereikt de DuoSeal dezelfde belastingswaarden als conventionele nylon pluggen. De DuoSeal is vooral geschikt voor toepassing in tegels en kan enkel als voorsteekmontage worden geplaatst. Voor het boren van het gat dient een (diamant) tegelboor te worden gebruikt. De DuoSeal kan met enkele hamerslagen voorzichtig in tegels worden geplaatst. De rand van de schacht  voor­komt dat de plug te diep wordt geplaatst en dicht bovendien het boorgat af.

De rode component van hoogwaardig nylon activeert automatisch het optimale verankeringsprincipe (spreiden, vouwen, knopen) afhankelijk van het bouwmateriaal, voor de beste grip.

Optimale verankeringsprincipe

De rode component van hoogwaardig nylon activeert automatisch het optimale verankerings­principe (spreiden, vouwen, knopen) afhankelijk van het bouwmateriaal, voor de beste grip. De zachte grijze component wordt tegen de boorgat­wand gedrukt door de schroef erin te draaien en dicht het boorgat volledig af. De groeven in de schacht compenseren oneffenheden in het gat, zodat de afdichtings­functie ook bij een niet perfect boorgat gegarandeerd is. De roestvrij­stalen schroef met TX-aandrijving die in de set wordt geleverd, is ideaal voor installatie in natte ruimtes.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details