NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Afwateringsspecialist bereikt 
            klimaatneutraliteit
Met een duidelijke strategie en zowel kleine als grote maatregelen zet KESSEL zich al jaren doelbewust in om de bedrijfsvoering steeds duurzamer te maken.

Afwateringsspecialist bereikt klimaatneutraliteit

Duurzaamheid is de overkoepelende drijfveer van KESSEL AG: sinds 1963 beschermen de afwateringsoplossingen van KESSEL mensen en hun omgeving door water af te voeren, water weg te houden van plaatsen waar het schade kan aanrichten en te verhinderen dat er schadelijke stoffen in het afvalwater terechtkomen. Op 1 mei 2021 bereikte de onderneming weer een nieuwe mijlpaal: vanaf nu is KESSEL klimaatneutraal.

Onder het motto: “Pas klimaatneutraal in 2030? Dat kan wel, maar dat doen we niet!” heeft de afwateringsspecialist KESSEL samen met de klimaatbeschermingsexperts van ClimatePartner een klimaatbalans (schaal 1 tot 3) opgesteld en aan de hand van vele maatregelen, waarvan sommige al jaren geleden in gang zijn gezet, de CO2-uitstoot continu teruggebracht. Uitstoot die na alle maatregelen nog overblijft en dus niet kan worden vermeden, wordt door KESSEL gecompenseerd via een gecertificeerd klimaat­beschermingsproject van ClimatePartner.

De weg naar een neutrale klimaatbalans

Met een duidelijke strategie en zowel kleine als grote maat­regelen zet KESSEL zich al jaren doel­bewust in om de bedrijfs­voering steeds duurzamer te maken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op de daken van de werkplaatsen. De panelen produceren duurzame stroom die KESSEL zelf gebruikt en ook aan het stroomnet levert. De eigen, in 2016 gebouwde warmte-kracht­koppelings­centrale verzorgt bo vendien de totale basis­belasting voor stroom. De daarbij geproduceerde rest­­warmte gebruikt KESSEL voor productie-installaties en bedrijfs­gebouwen. De nieuwbouw van het multifunctionele kantoor van de hoofd­vestiging in Lenting die nu wordt gerealiseerd, maakt indruk met energie-efficiëntie volgens de KfW 55-standaard, milieuvriendelijke groene ruimtes en duurzame materialen. Voor documenten die moeten worden afgedrukt, wordt papier van volledig hergebruikt materiaal gebruikt of wordt door nieuw materiaal veroorzaakte uitstoot gecompenseerd. Volgens het programmaoverzicht 2021 werden met Print & Forest in Paraguay 270 bomen geplant die aan het behoud van bosareaal bijdragen.

Ondersteuning door ClimatePartner

Voor het berekenen van de eigen klimaatbalans, de zogenaamde koolstof­voetafdruk, heeft KESSEL samen met ClimatePartner drie uitstoot­categorieën (schalen) opgesteld en daarvoor gegevens verzameld. Schaal 1 betreft de rechtstreekse uitstoot van een onderneming, bij­voorbeeld van het wagenpark. Schaal 2 bevat indirecte uitstoot zoals de energievoorziening van gebouwen. Schaal 3 omvat een groot scala aan indirecte uitstoot die in de totale waardeketen wordt geproduceerd, zoals voor grondstoffen, logistiek en het vervoer van werknemers. Vervolgens zijn de gegevens over de activiteiten automatisch omgerekend naar CO2-equivalenten. Zo kan men bij KESSEL ogenblikkelijk zien hoe de CO2-voetafdruk is opgebouwd, welke effecten afzonderlijke domeinen hebben en waar vooruit­gang moet worden geboekt. Om de overgebleven onvermijdbare uitstoot te compenseren, neemt de afwateringsspecialist deel aan een gecertificeerd compensatieproject. Door het repareren van bronnen in Oeganda heeft de lokale bevolking toegang tot schoon drinkwater en hoeven er geen bossen te worden gekapt om het water op houtvuren te kunnen koken.

KESSEL is vanaf nu klimaatneutraal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details