Åke Siikavuopio
01:25
26-01-2018

Ake’s eigen recept voor een gelukkig leven

In een uitgebreid interview vertelde de 80-jarige Åke Siikavuopio ons over zijn leven in het Zweedse dorp Naimakka. In de winter ligt de sneeuw er minimum een halve meter hoog en kan het tot -40°C vriezen. Soms een eenzaam bestaan, maar Åke zou met niemand willen ruilen. Zeker niet sinds hij een warmtepomp van Vaillant liet installeren. Hij onthult wat hem nog meer gelukkig maakt.

Tijd om na te denken
U herinnert zich Åke Siikavuopio vast nog uit vorige persberichten. Deze 80-jarige woont al zijn hele leven in het Zweedse dorp Naimakka. Op 235 km ten noorden van de noordpoolcirkel kan het daar in de winter bitter koud worden, tot -40°C. Åke’s enige gezelschap is Ole, een rendier. Met hem deelt Åke zijn diepste gedachten. Dat zijn er heel wat, want de barre, eenzame winters duren zo’n zeven maanden in Naimakka. Heel wat tijd om na te denken dus … over wat écht belangrijk is.

Åke Siikavuopio

Wat belangrijk is in het leven
In een uitgebreid interview vertelt Åke over zijn leven. Een ding is zeker: hij heeft heel wat levenswijsheid opgedaan. We lichten graag al een tipje van de sluier op: “Als je, zoals ik, nogal geïsoleerd woont, is het van belang dat je je verbonden kan voelen met andere mensen. Als je ouder wordt, besef je steeds beter hoe belangrijk familie en vrienden zijn”, zegt Åke.

Åke Siikavuopio

Creatief warm blijven
Bovendien is Åke met de jaren creatiever geworden in het vinden van oplossingen om zijn huis lekker warm te houden. Milieuvriendelijke oplossingen, want als beheerder van het lokale weerstation is hij uit de eerste hand getuige van de klimaatsveranderingen. “Ik denk dat toestellen zoals een warmtepomp kunnen helpen om de klimaatsverandering tegen te gaan. Daarom zijn ze zo waardevol. Het is belangrijk om zelf actie te ondernemen! Waar je maar kunt, of het nu de fiets nemen is in plaats van de auto, of kiezen voor milieuvriendelijke verwarmingstechnologie,” aldus Åke.

Meer over Åke’s leven
Nieuwsgierig naar wat Åke nog meer te vertellen heeft? We bezorgen u graag het uitgebreide interview. Een seintje geven aan Betty De Boeck volstaat. Dat kan telefonisch op het nummer 03 777 97 17 of via mail betty.deboeck@vprconsult.be.

Åke Siikavuopio

Als het in Naimakka kan, kan het overal
Vaillant heeft meer dan 140 jaar ervaring in verwarmingstechnologie en ontwikkelt al 40 jaar warmtepompen. Op elke Vaillant-warmtepomp geniet de eigenaar bovendien een omniumgarantie van twee jaar en tot tien jaar uitgebreide garantie op de scroll-compressor. Trouwens, als je een warmtepomp van Vaillant in Naimakka kan installeren, dan lukt het overal! Vaillant. Mijn huis, mijn comfort.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Installatie en Bouw België partners

VT-Invest