NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Alle essentiële toebehoren voor een HVAC-installatie
De Alixo Frame sets.

Alle essentiële toebehoren voor een HVAC-installatie

Linum Group is niet alleen een gereputeerd verdeler van een breed spectrum aan onderdelen voor elke HVAC-installatie, het bedrijf is zelf ook producent. Onder de merknaam Alixo is het bedrijf aanwezig in de gehele levensfase van een HVAC-installatie, van de montage tot het onderhoud. Met Alixo bewijst Linum dat het luistert naar concrete vragen op de markt en er waar mogelijk ook een antwoord op voorziet.

In een snel veranderende sector als de HVAC-markt, komt het erop aan om te anticiperen op de verzuchtingen en wensen van de installateur.

Het Alixo-gamma bevat onder meer wand-en dak­doorvoeren, stepovers op maat, antivibratie­sokkels, muur­konzolen en reinigings­middelen. De filosofie erachter is een­voudig, zegt Jéroom Roussel, Sales Manager  bij Linum Group. “Een HVAC-installatie bestaat uit vier stappen: de montage, de opstart, de afwerking en het onder­houd achteraf. Het Alixo-gamma komt in elk van deze stappen goed van pas. Denk maar aan anti­vibratie­sokkels bij de montage, drainpipes voor het afvoeren van condens­water en beschermkooien die je rond een buitenunit plaats en voor bescherming en een esthetische meer­waarde zorgen. Met het Air Alixo-gamma bieden we ook een breed gamma aan reinigings­producten. De Air Alixo producten zijn speciaal ontwikkeld voor het onderhoud en de bescherming van airconditioning en voldoen volledig aan de geldende EU-wetgeving.” 

De aanpak onder de merknaam Alixo is anders dan bij de Linum Group zelf, dat voornamelijk optreedt als verdeler van grotere merken. De producten van Alixo worden rechtstreeks aan installateurs verkocht, maar worden ook verdeeld bij koeltechnische en  HVAC -groothandels.

De producten van Alixo worden rechtstreeks aan installateurs verkocht, maar worden ook verdeeld bij koeltechnische en HVAC -groothandels.

Specifieke vragen uit de markt

In een snel veranderende sector als de HVAC-markt, komt het erop aan om te anticiperen op de verzuchtingen en wensen van de installateur. Dat is wat Linum Group doet met het Alixo-gamma. “Een uitstekend voor­beeld daarvan zijn de Alixo-dak­door­voeren. Een dakdoorvoer bestond natuurlijk al langer dan vandaag, maar regelmatig werden we geconfronteerd met specifieke vragen van installateurs: een bredere, een hogere, of een dakdoorvoer uit inox die bestand was tegen meer extreme weers­omstandigheden, zoals aan de kust. We stelden echter vast dat dergelijke mate van maatwerk niet voorzien was bij andere fabrikanten. Daarom hebben we onze jarenlange expertise ingezet om in een eigen ontwikkeling te voorzien. Het resultaat is bijvoorbeeld het Alixo-gamma dakdoorvoeren, dat intussen tot negen gevarieerde modellen telt.”

Dat is dan ook het verhaal achter het Alixo-gamma: luisteren naar de installateurs en innovaties introduceren die moeilijker op de markt te vinden zijn. “We willen te allen tijde ten dienste van de installateur staan”, vervolgt Roussel. “Bij elke vraag van installateurs onderzoeken we in detail wat de mogelijkheden zijn. Bovendien hebben we als gereputeerd distributeur een jarenlange ervaring in het snel en tijdig kunnen schakelen – ook dat is een belangrijke troef voor onze klanten.”

‘De Air Alixo producten zijn speciaal ontwikkeld voor het onderhoud en de bescherming van airconditioning en voldoen volledig aan de geldende EU-wetgeving.’

Alixo Frame sets

Het Alixo-gamma staat niet stil. Recent intro­duceerde Alixo de nieuwe Alixo Frame sets. Deze frames zijn stevig en eenvoudig op te bouwen. Ze zijn ideaal voor de montage van HVAC- en (koel)technische units op een vlak of licht hellend dak. Dankzij de handige – en individueel verstelbare – stelpoten is een Alixo Frame set vrij van ver­ankering aan het dak. Zo blijft de dakstructuur perfect waterdicht en eenvoudig te onderhouden. Ook met de units erop blijft elke voet apart bij te regelen en zelfs tijdelijk wegneembaar. 

“We hebben al heel wat expertise opgebouwd als verdeler van Big Foot Systems en hebben die kennis meegenomen bij de ontwikkeling van Alixo Frame. Het is een uitstekend, eenvoudig te monteren en prijsvriendelijk alternatief voor Big Foot Systems”, besluit Roussel.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details