Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Producten

Alle producten in 1 gratis app: dat is B.E.G. One. Extra: de nieuwe afstandsbesturingsadapter.

De app “B.E.G. One” is de eenvoudigste manier om alle op afstand bedienbare aanwezigheids- en bewegingsmelders, schemerschakelaars en armaturen van B.E.G. (Brück Electronic GmbH) te programmeren.

BEG-Onekopie

10 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vele verschillende B.E.G.-producten kunnen ingesteld en geprogrammeerd worden door middel van een afstandsbesturing. In het gamma zijn er dan ook vele verschillende afstandsbesturingen, elk geschikt voor één of enkele producten.

Dit maakt het voor de installateur niet gemakkelijk. Daarom heeft B.E.G. reeds enkele jaren geleden een app ontwikkeld voor gebruik op smartphone of tablet en dit in combinatie met een kleine adapter, de B.E.G. IR audio adapter (92726), die kan aangesloten worden op de hoofdtelefoonuitgang van de smartphone of tablet.

De app is nu uitgebreid en up-to-date gebracht onder de nieuwe naam B.E.G. One. Deze app wordt gratis aangeboden in de diverse app-stores (Android, Apple en Huawei). Gezien de steeds veranderende operating systemen een universeel gebruik van de app bemoeilijkten, is nu gekozen voor de ontwikkeling van een nieuwe adapter, BLE-IR adapter (93067), die communiceert met de smartphone of tablet via een Bluetooth Low Energy (BLE) verbinding. De communicatie met de diverse B.E.G.-toestellen gebeurt via infrarood. Beide verbindingen zijn ook bidirectioneel.

De BLE-IR-adapter wordt door middel van een oplaadbare accu voorzien van stroom. Deze is eenvoudig op te laden met de meegeleverde USB-kabel. In- en uitschakelen gebeurt door de knop op de adapter, maar de adapter schakelt ook automatisch uit na een tijdje zonder actie, dit om de accu te sparen.

Met de zeer gebruiksvriendelijke navigatie in de app, is de gewenste afstandsbediening of het te programmeren product snel en gemakkelijk te vinden. De afzonderlijke parameters voor elke in te stellen functie zijn voorzien van een uitgebreide beschrijving. De bidirectionele producten kunnen niet alleen worden geprogrammeerd, maar kunnen ook uitgelezen worden, waardoor de waarden, die in het product zijn opgeslagen, weergegeven worden in de app. Er is eveneens voorzien dat de parameters kunnen ingesteld en meermaals in blok verzonden worden, om het instellen van meerdere dezelfde producten snel te kunnen uitvoeren.

Niet alleen kunnen met de BLE-IR adapter de producten van B.E.G. worden uitgelezen en geprogrammeerd, ook voor het afstellen van de verlichting kan deze adapter worden gebruikt. De adapter heeft namelijk een ingebouwde luxmeter, waarvan de waarde continu afleesbaar is op de aangesloten smartphone of tablet. Hiermee kan een melder met een 1-10V of DALI gestuurde verlichting correct worden ingesteld op de gewenste lichthoeveelheid.

Met de B.E.G. One wordt uw smartphone of tablet de universele afstandsbediening voor al uw B.E.G.-producten !

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details