Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Alles aan boord voor comfortabel klimaat en een laag e-peil

Econiq-group-2
Een belangrijke vernieuwing van Vent-Axia Econiq is het vernieuwde controleplatform, oftewel het ‘hart van de unit’.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Ventilair

31 januari 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

All-inclusive ventilatie-unit

Met gepaste trots stelt Ventilair Group de Vent-Axia Econiq voor. Deze familie van drie nieuwe ventilatie-units met warmteterugwinning staat garant voor sterke energetische prestaties en voor 100 procent verse lucht in jouw woning.

Met de Vent-Axia Econiq introduceert Ventilair zijn vierde generatie D-ventilatiesystemen met warmteterugwinning. Vent-Axia Econiq biedt oplossingen van 300 tot 600 m³/h. “Met onze bestaande systemen was het debiet beperkt tot 400 m³/h, wat overeenkomt met een woning tot 3 slaapkamers. Deze nieuwe familie van 3 unitslaat ons toe om ook voor grotere woningen oplossingen te voorzien”, aldus Steven Braekeveldt, Product Manager bij Ventilair Group. 

Ventilair stelde Vent-Axia Econiq voor het eerst voor op de recente editie van Install Day.

De nieuwe ventilatiesystemen zijn stil, en pres­teren sterk op gebied van EPB. “De energetische woningen worden steeds strenger. Daar spelen we met de introductie van Vent-Axia Econiq rechtstreeks op in”, vervolgt Braekeveldt. “Er worden steeds hogere energetische prestaties gevraagd om het comfortniveau te garanderen. Ook de akoestische prestaties worden alsmaar belangrijker. Met de introductie van Uniflexplus+ 69 zette Ventilair op dit vlak al een eerste belangrijke stap, Vent-Axia Econiq is het logische vervolg. De ventilator gaat gepaard met een bijzonder laag geluidsniveau. De bouw van de units, de akoestische en energetische prestaties, de nieuwe functies zijn nauw aan elkaar verbonden en waren het voorwerp van uitgebreid onderzoek.”

“De Vent-Axia Econiq is een allrounder”, gaat Braekeveldt verder. “De units halen een hoog thermisch rendement, en hebben constant volume aan boord– de ventilator zal altijd het luchtvolume behalen op basis van het ingestelde debiet, ongeacht wijzigingen in drukken. Ook de volledige zomerbypass – die toelaat om de unit ook het ganse jaar door efficiënt in te zetten – het lage vermogen en de mogelijkheid tot vraagsturing zijn belangrijke troeven.” 

Een belangrijke vernieuwing van Vent-Axia Econiq is het vernieuwde controleplatform, oftewel het ‘hart van de unit’. Dit platform zorgt voor de bediening en allerlei functionaliteiten die met Vent-Axia Econiq gepaard gaan. “Uniek is de ingebouwde CO2-sensor. De installateur hoeft zelf niets te doen, alles zit in het toestel geïntegreerd. Tijdens de dag krijgt de gebruiker ogenblikkelijk het CO2-niveau te zien. Is de CO2-concentratie te hoog dan kleurt de app rood, en zal de Vent-Axia Econiq automatisch optoeren. Bovendien kan de installateur zelf naar believen bedrade of draadloze sensoren toevoegen.”

‘Deze nieuwe familie van 3 unitslaat ons toe om ook voor grotere woningen oplossingen te voorzien.’ (Beeld: Blanco architecten).

Ventilair maakt het de installateur bijzonder gemakkelijk, want die kan gebruik maken van draadloze functionaliteiten – op basis van bluetooth, wifi of radiofrequenties – en hoeft geen uitbreidingen of exgtra modules aan te kopen. Alle functionaliteiten zitten geïntegreerd in één toestel. “Het is een all-in toestel, toegankelijk voor iedere installateur: van de beginner tot de echte professional. Eenvoud staat centraal bij Vent-Axia Econiq”, aldus Braekeveldt. De mobiele applicatie, inclusief installatiewizard, gidst de installateur door middel van trans­parante stappen en checks doorheen de
gehele installatie. 

De Vent-Axia Econiq is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2023.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details