AquaBlade
01:33
05-11-2018

AquaBlade® zet nieuwe maatstaven in toilethygiëne

Volgens het International Scientific Forum on Home Hygiëne (IFH), kunnen badkamers, en in het bijzonder WC’s, een voedingsbodem zijn voor micro-organismen. Het IFH adviseert dat passende sanitaire voorzorgsmaatregelen – zoals een efficiënte toiletspoeling zonder spatten – de verspreiding voorkomen van gevaarlijke ziektekiemen.

Ideal Standard’s revolutionaire AquaBlade® spoeltechnologie bereikt ongekende hygiënische normen en munt uit in wat de consumenten van vandaag verwachten : duurzaamheid. Het bouwt voort op bijna veertig jaar innovatie in toilethygiëne: Ideal Standard, de toonaangevende leverancier van de connected intelligentie, vond in 1979 het eerste toilet uit met overhangende rand.

Bij standaard WC’s, blijft 20% van de binnenzijde ongespoeld na spoelen. De gepatenteerde AquaBlade® technologie, geïntroduceerd in 2015, optimaliseert de waterstroom in de pot en zorgt voor een aanzienlijk betere hygiëne. AquaBlade® werkt met de innovatieve Microslot technologie: een volledig geglazuurd kanaalsysteem leidt een ononderbroken stroom van water door middel van twee wateropeningen aan de bovenrand van de pot die zorgen voor een krachtige, all-round spoeling. 100% van het oppervlak onder de rand wordt gespoeld en wordt brandschoon gehouden. Dit innovatieve systeem, samen met het gladde, bijna vlakke oppervlak, maakt AquaBlade® niet alleen properder, maar ook makkelijker om schoon te maken, want het doorspoelsysteem doet het werk. De optimale spoeling, zelfs bij lage volumes water, zorgt voor een bijzonder efficiënt watergebruik. In vergelijking met standaard randloze toiletten, vermindert het ook het spatten tijdens het spoelproces, wat betekent dat er veel minder kruisbesmetting is, aangezien minder deeltjes van  bacteriën vrijkomen in de lucht. Met een geluidsvermindering van bijna 25% is de nieuwe technologie ook veel stiller dan traditionele spoelsystemen. Een perfect ontwerp met een perfecte functie. Het elegant esthetisch  design van AquaBlade® is ook uitzonderlijk proper. Geen lelijke overhangende rand maar een glad, bijna vlak oppervlak dat slechts onderbroken wordt door een strakke, nauwelijks zichtbare lijn. Erkend design: uit Europees marktonderzoek blijkt dat acht op de tien consumenten toiletten verkiest met AquaBlade® design technologie boven de standaard modellen..

Sinds de invoering op de markt, heeft het innovatieve AquaBlade® spoelsysteem meerdere prijzen gewonnen voor zijn functioneel design en geavanceerde technologie, zoals de IF Design Award 2015, de Red Dot Design Award en de German Design Award. De gepatenteerde AquaBlade® technologie heeft ook de Innovation Award voor Architectuur + Technologie gewonnen die toegekend wordt door de architectuur journalistiek  AIT en xia Intelligente Architektur.

Hygiënischer: AquaBlade® garandeert dat 95% van de oppervlakte schoongespoeld is in vergelijking met 80% bij een standaard WC

  • Stiller: het is bewezen dat Aquablade® 25% stiller is dan standaard modellen
  • Slimmer: efficiënter waterverbruik in vergelijking met gewone spoeltechnieken
  • Winnaar van meerdere internationale prijzen voor revolutionaire technologie en vernieuwend design

Bron: Ideal Standard
Uitgelichte afbeelding: AquaBlade® is verkrijgbaar in verschillende Ideal Standard badkamercollecties en modellen. Deze omvatten wand-WC’s, back to wall en staande modellen in de Connect, Connect Air, Tesi, Dea, en Tonic II collecties.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Installatie en Bouw België partners

TROXPromat