NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Assebroek, Roeselare en Wetteren winnen Install Skills 2023-24, gesponsord door Testo

Assebroek, Roeselare en Wetteren winnen Install Skills 2023-24, gesponsord door Testo

150 leerlingen van 13 scholen nemen deel aan wedstrijd om beroep van installateur aantrekkelijker te maken

Afgelopen vrijdag werden in de Magdalenazaal (MaZ) te Brugge ​ de winnaars van Install Skills Plumbing & Heating 2023-24 bekendgemaakt:

  • Scheppersinstituut Wetteren (categorie BSO+Duaal Oost-Vlaanderen);
  • VTI Roeselare (categorie BSO+Duaal West-Vlaanderen);
  • Haverlo Assebroek (categorie BUSO).

Met Install Skills, een jaarlijkse praktijkoefening voor scholen, willen Embuild en Techlink onderwijs en industrie dichter bij elkaar brengen en meer jongeren warm maken voor het beroep van installateur sanitair en verwarming. Ook Testo, de specialist in innovatieve meetapparatuur die als sponsor gratis meetapparatuur levert aan de scholen, zet zich daar via diverse initiatieven al jaren voor in.

Installateurs sanitair en centrale verwarming, maar ook geschoolde koeltechniekers, zijn al jaren gegeerd wild op de arbeidsmarkt. 

“Opvallend, gezien de gegarandeerde werkzekerheid in een uitdagende sector die dankzij allerhande technologische ontwikkelingen en innovaties voortdurend in beweging is, en die bovendien een belangrijke rol te spelen heeft in de verduurzaming van onze maatschappij”, stelt Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. Met Testo proberen we daarom al jaren om jongeren op verschillende manieren te enthousiasmeren voor onze sector – bijvoorbeeld door deze praktijkoefening te sponsoren en gratis meetapparatuur te leveren.

Bruggen bouwen tussen onderwijs en industrie 

Die oefening in sanitair en verwarming is een soort gemoedelijke scholenwedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door de West-Vlaamse afdeling van Embuild (de voormalige Confederatie Bouw) en beroepsfederatie Techlink, die samen alles bijeen een kleine 20.000 leden tellen. Elke school dient een installatie met diverse toestellen en leidingen te installeren die nadien door een professionele jury beoordeeld wordt, met als opzet onderwijs en industrie dichter bij elkaar te brengen. Het ultieme einddoel: jongeren warm maken voor een loopbaan als technieker of installateur.

Met Install Skills plumbing & heating, dat we dit jaar al voor de achttiende keer organiseren, willen we jongeren een kans geven om reële ervaring op te doen, de kneepjes van het vak te leren en hun opgedane kennis in de praktijk te brengen. Ook willen we hen laten kennismaken met nieuwe technieken en materialen. Dat is enkel mogelijk met de steun van partners als Testo, die hun knowhow en technologie gratis ter beschikking stellen”, stelt Gerd Decoene, Directeur onderneming en omgeving bij Embuild West-Vlaanderen.

Gratis meetapparatuur en opleidingen

Naast het sponsoren van de scholenwedstrijd doet Testo nog heel wat andere zaken.

Ook buiten de wedstrijd stellen we onze meetinstrumenten tegen verminderde prijzen ter beschikking van scholen, digitale oplossingen zoals bijvoorbeeld het testo Pro+-platform bieden we volledig gratis aan. Daarnaast gaan onze productspecialisten regelmatig langs bij onderwijsinstellingen om opleidingen te geven over specifieke thema’s zoals ventilatie, digitale attesten, thermografie of warmtepompen, of komen zij met hun leerlingen bij ons langs voor een rondleiding of om een kijkje te nemen in onze labo’s. Verder voorzien we ook heel wat educatief en informatief materiaal, dat we samen met verschillende sectororganisaties ontwikkelen”, besluit Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details