Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

AZ Sint-Maarten besteedt onderhoud elektrische borden uit aan P&V Panels

Onderhoud elektrische borden AZ Sint-Maarten kopiëren

9 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bordenspecialist P&V Panels wordt verantwoordelijk voor de bedrijfszekerheid van een vijftigtal vermogensschakelaars van het Mechelse ziekenhuis AZ Sint-Maarten. “Daarnaast ondersteunen we hun team ook met consultancy en coaching”, vertellen P&V Panels director sales en marketing Koen Pellaers en service manager Stijn Cuppens.

Met 750 bedden is het AZ Sint-Maarten één van de grotere ziekenhuizen in België. De nieuwbouw die de deuren opende in 2018, is het resultaat van een fusie van drie Mechelse ziekenhuizen. “Alleen al naar kwantiteit betekent dat dat hun maintenance team veel te overzien heeft. Daarom dat ze ons mee inschakelen voor de verdeel- en stuurborden”, vertelt Cuppens.

“Het wordt steeds minder vanzelfsprekend om dat onderhoud zelf uit te voeren. Omdat technisch geschoold personeel dun gezaaid is. En omdat die borden – net als andere technieken in een gebouw – steeds complexer worden. Een correct onderhoud vereist dus steeds meer kennis. We merken ook dat maintenance teams zich willen focussen op het dagdagelijkse. Onderhoud schiet dan vaak over. Daarnaast bieden we hun team ondersteuning aan bij elektrische werken in, aan en rond de borden: aanpassingen, uitbreidingen… We coachen hun team ook. Zij zijn allrounders, terwijl onze core business net dat elektrische bord is. Kennisoverdracht is dus belangrijk.”

P&V Pact: nieuw service agreement

“Deze samenwerking kadert in ons nieuwe service agreement P&V Pact, een onderhoudscontract voor verdeel- en stuurborden”, zegt Pellaers. “Ons antwoord op een tendens in de markt: dat steeds meer bedrijven het onderhoud van hun elektrische borden uitbesteden. Met ons Pact bieden we hen de zekerheid dat dat onderhoud goed en systematisch wordt uitgevoerd. Zodat hun technische teams zich kunnen focussen op de meer dringende zaken.”

Begin 2018 startte P&V Panels met hun afdeling Service. Daarvoor focuste het bedrijf zich op het ontwerp en de bouw van elektrische borden. “In die hoedanigheid waren we ook aan zet in het AZ. We ontwierpen en assembleerden in 2017 de elektrische borden voor hun nieuwbouw. Met onze service-afdeling maken we nu de cirkel rond”, besluit Pellaers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details