NLFR

Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

Back to school met nieuwe GROHE GIVE-school in Charleroi!

Na de eerste succesvolle lichting afgestudeerden aan de GROHE GIVE-school Don Bosco Hoboken, gaat de start van het nieuwe schooljaar gepaard met de opening van een nieuwe GROHE Give School in Charleroi. Dat brengt de teller momenteel op twee GIVE-scholen in België en samenwerkingen met 50 instellingen wereldwijd. GROHE hoopt dat aantal in de toekomst minstens te verdubbelen met als doel het tekort aan geschoolde installateurs het hoofd te bieden én hierbij vooral jongeren meer mogelijkheden te bieden om een welvarende toekomst op te bouwen.

Een geslaagde opening van GIVE-school IFAPME in Charleroi

Willy Borsus, Viceminister-President van de Waalse regering, benadrukte tijdens de opening van GROHE GIVE IFAPME in Charleroi het belang van goede educatieve voorzieningen voor jongeren en vakscholen. Ook onderlijnde hij de kracht en meerwaarde van programma’s zoals GROHE GIVE voor de maatschappij.

GROHE GIVE is naar mijn aanvoelen een zeer interessant partnerschap. Je hebt enerzijds de professionele expertise van GROHE die naast kennis ook hun producten als trainingsmateriaal ter beschikking stelt. Anderzijds is er de opportuniteit om jongeren die het vak willen leren beter op te leiden. Ik denk dat dit soort samenwerkingen tussen de private en publieke sector een winnend en succesvol model zijn. – Willy Borsus

Bij de opening hoorde ook de plechtige inhuldiging van het trainingsmateriaal en konden enkele jongeren al eens proeven van het leren installeren van verschillende GROHE producten. Als kers op de taart ontvingen ze hun startpakket om gemotiveerd het nieuwe schooljaar af te trappen. 

Het hoogtepunt van de opleiding: een internationaal erkend certificaat

GIVE staat voor GROHE Installer Vocational training and Education en heeft als doel het wereldwijd toegankelijk maken van uniforme, gespecialiseerde trainingen en onderwijs van hoge kwaliteit. Het biedt de partnerinstellingen de mogelijkheid om moderne apparatuur, trainingsmateriaal en schriftelijke examens opgesteld door GROHE te bekomen om zo de studenten de best mogelijke kansen te geven op de arbeidsmarkt. De scholen krijgen GROHE Training Racks die speciaal voor het programma zijn ontwikkeld  en boordevol GROHE-producten staan waarmee de studenten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en aanscherpen.

Na succesvolle afronding van hun training hebben studenten een internationaal erkend certificaat op zak en krijgen ze ondersteuning bij het vinden van stageplaatsen of een werkervaringsprogramma bij GROHE’s industriepartners.

GIVE geeft jongeren wereldwijd de kans om hun toekomst te verbeteren

Het GIVE-programma combineert twee doelen: enerzijders wil GROHE het tekort aan geschoolde loodgieters en installateurs tegengaan en anderzijds hoopt de wereldleider die jongeren zo een welvarende toekomst te kunnen bieden. Met het GIVE-programma verhoogt GROHE de normen in opkomende markten en biedt ze jongeren van alle achtergronden de kans om een succesvolle carrière op te bouwen. Recent nog heeft GROHE een GIVE-school in Pakistan geopend alsook de eerste GIVE-school in Noord-West Afrika in Accra, de hoofdstad van Ghana. Hier studeren momenteel 75 studenten die ondersteund worden door 5 docenten. 

Na afloop van de opleiding zullen de studenten meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt en meer garantie hebben op een welvarender leven. Daarnaast gaat GROHE ook een samenwerking aan met SOS Kinderdorpen Internationaal om zo nog meer jongeren in ontwikkelingslanden te kunnen bereiken. Momenteel wordt er gewerkt aan extra GIVE-scholen in Nigeria, Kameroen, Benin, Togo en Ivoorkust. Als gevolg van deze opleidingen verbeteren ook de levensomstandigheden van de lokale bevolking aangezien de nieuw-opgeleide sanitaire deskundigen kunnen zorgen voor basisvoorzieningen waar die het meest nodig zijn.

Hierdoor draagt het project ook bij aan de realisatie van de Sustainable Development Goals van de VN – en met name doel 6: toegang tot proper water en sanitair. Het beantwoordt ook aan de eerste pijler van de duurzaamheidsstrategie van LIXILSanitair en Hygiëne Wereldwijd. Die pijler streeft ernaar om tegen 2025 het levensonderhoud van 100 miljoen mensen te verbeteren d.m.v. sanitair- en hygiëne initiatieven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details