Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Sanitair

Badkamer in hotelstijl

Ook ruimte en openheid staan centraal in 2022.

Tekst | FACQ

Beeld | FACQ

12 oktober 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De nood aan rust, natuur en de terugkeer naar de essentie is voelbaar in de badkamer. Zachte kleuren of karakter, ronde vormen voor zachtheid, verschillende texturen die contrast creëren,… Facq stelt verschillende elementen voor die de badkamer mooier maken, zonder in te boeten op functionaliteit en duurzaamheid.  

De voordelen van licht ​ 

Ook ruimte en openheid staan centraal in 2022. Natuurlijk licht laten binnenstromen, zichzelf een blik gunnen op de natuur bij het nemen van een bad, en overbodige afscheidingen wegwerken. De wet room, het equivalent van een open keuken voor een badkamer, of een vrijstaand bad gecombineerd met een XXL-douche in de slaap­kamer zijn erg populair dit jaar. 

Zwart, antraciet en matte kleuren in plaats van glanzende tinten blijven populair.

Vormen en kleuren met karakter ​

Vierkanten hebben een precieze vorm en sterke contouren. Ze drukken een stempel van ontegensprekelijke zuiverheid op de accessoires, wastafels en kranen van 2022. Grafische lijnen maken van verwarmings­elementen echte deco­ratieve objecten, terwijl een asymmetrisch douche­scherm een mooi optisch effect in de badkamer creëert. Bij sommige badkamer­meubelen bestaat de voorzijde uit twee delen waarbij het ene deel effen is en het andere met textuur. Zwart, antraciet en matte kleuren in plaats van glanzende tinten blijven populair, zelfs voor toiletten en wastafels. 

Bij sommige badkamermeubelen bestaat de voorzijde uit twee delen waarbij het ene deel effen is en het andere met textuur.

Duurzaamheid, welzijn en technologie ​ 

Dankzij slimme accessoires en geavanceerde technologieën, garandeert Facq water- en energie­besparing zonder in te boeten aan welzijn. Zo wordt de temperatuur van elke kamer op afstand geregeld én wordt de waterkraan aan- en uitgezet zonder hem aan te raken. Facq speelt verder in op de trends door gebruikers te laten genieten van de ongeëvenaarde hygiëne en het comfort van een douche wc, of van de voordelen van lichttherapie in bad of onder de douche. ​

Facq stelt verschillende elementen voor die de badkamer mooier maken, zonder in te boeten op functionaliteit en duurzaamheid.

Zomer in de badkamer met Facq 

Twee nieuwe collecties van de beroemde Bel­gische ontwerper Philippe Starck zetten de zomer­collectie extra kracht bij. Tulum en Soleil van Philippe Starck staan symbool voor levendige, harmo­nieuze en zonnige combinaties voor de Facq badkamer. 

De nieuwe kranen uit de Tulum-collectie van Philippe Starck verenigen puurheid en elegantie. Zowel haptisch als visueel maakt Tulum indruk, op het gebied van kwaliteit met duurzame keramische patronen en perfect afgewerkte oppervlakken die gemakkelijk te reinigen zijn. 

De nieuwe Duravit badkamerserie Soleil by Starck creëert een natuurlijke en kalme atmosfeer met zijn uitgesproken subtiele belijning. De compacte serie wastafels, toiletten en ligbaden breidt de designmogelijkheden in de badkamer uit met een nieuwe optie die wordt gekenmerkt door natuurlijke zachtheid. ​  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details