NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Badkamerinrichting. Minimalisme in elke douche

Badkamerinrichting. Minimalisme in elke douche

Dankzij de combinatie van innovatief design en installatiegemak wist deze Belgische fabrikant én marktleider voor deze productspecialiteit het onderscheid te maken. Carrodrain is anno 2021 helemaal klaar voor het volgende decennium. Carrodrain trapte immers het jaar af met een enthousiast onthaalde product­innovatie: de ‘Liquid’ douchegoot voor epoxy of PU-gietvloeren die de high-end inloopdouche nu naar een nog hoger niveau tilt.

De Twiggi douchegoot kan verlengd en gekoppeld worden. Zo hoeft men de tegels
niet langer diagonaal door te snijden om de vloer te laten afhellen naar de douchegoot.

We noteren 2010 wanneer Peter Steylaerts, doorwinterd badkamerspecialist en gepassioneerd onder­nemer, een hoogkwalitatieve douchegoot voor de inloopdouche ontwikkelt. Carrodrain was een feit. Hij vertrok daarbij van een concrete behoefte van de markt. Installatiecomfort – vooral op het vlak van waterdichtheid – én esthetiek troffen elkaar in een gamma dat volop inzet op individueel design en waterdichte kwaliteit. Net als het bedrijf groeide ook het aanbod gestaag. Niet ­alleen met diverse modellen, maar ook met een uitgebreid kleurengamma dat perfect matcht met de trendy tinten die opgang maken in de hedendaagse badkamer. De laatste innovatie is de ­Carrodrain Liquid, de douchegoot voor gietvloeren.

Elke gietvloer waterdicht met de Carrodrain Liquid douchegoot.

Voor en door specialisten  

Een inloopdouche staat hoog op het verlanglijstje van menig bouwheer die zijn badkamer wil inrichten of renoveren. Daarbij wordt steeds vaker gekozen voor een gietvloer: onderhouds­vriendelijk, hygiënisch én strak. Maar wat met de douchegoot? De Carrodrain Liquid werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met ervaren vaklui uit de gietvloerwereld. Zowel fabrikanten als plaatsers werden nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze innovatieve douchegoot die meteen op veel bijval kon rekenen. 

Installatiegemak

Wat is er nieuw? De Liquid douchegoot, geleverd als een praktisch all-in-one pakket, is uitgerust met een opstaande boord in Solid Surface waartegen men de schraaplaag aanbrengt. Solid Surface heeft het grote voordeel dat het een erg goede hechting biedt met alle gangbare primers in de gietvloerwereld. Het materiaal laat zich tijdens de tussenstappen bovendien eenvoudig gelijkschuren met de schraap- en gietlagen. Graag een ultrastrak en minimalistisch effect? Kleur dan het inlegrooster in dezelfde tint als de toplaag. Vooral het Carrodrain Liquid rooster in de kleur ‘White Epoxy’ leent zich perfect voor deze toepassing. Carrodrain laat je de keuze tussen maar liefst acht standaardkleuren. Naast wit en zwart – mét duurzame epoxycoating – en uiteraard inox noteren we nog vijf stijlvolle metaaltinten: Gold, Copper, Bronze, Smoke en Titanium. Deze modellen zijn PVD-gecoat met slijtvaste harding en extreem sterke kleuring. Het roestvrijstaal krijgt als het ware een edel patina, weliswaar zonder het geborsteld effect van de inox te verliezen. Sterk, stijlvol en helemaal in lijn met de laatste trends.

Totale breedte: amper 26 mm! 

Na het afwerken van de gietvloer én het naadloos integreren van de Carrodrain Liquid douchegoot blijft er slechts een minimale roosteropening van amper 26 mm zichtbaar. Het inlegroostertje is 20 mm breed waar rondom enkel een rechthoekig spleetje van 3 mm rest. De Liquid is verkrijgbaar in drie lengtes: 70, 80 en 90 cm. 

Ondanks de zeer beperkte inbouwdiepte van amper 63 mm, inclusief rooster en gietvloer, garandeert de Liquid douchegoot, net als de andere Carrodrain douchegoten, een debiet van 31 liter per minuut. Dit laatste is te danken aan de gepatenteerde sifon, efficiënt dankzij een slim ­geïntegreerde ‘waterkamer’ die het water perfect geleidt. Naast de innovatieve sifon heeft ­Carrodrain ook op het rooster en de waterdichting met dubbel membraan een patent verkregen. 

Color-checker

Alle gootjes van Carrodrain zijn beschikbaar in 8 kleuren. Op deze foto zorgt de Carrodrain Twiggi in de kleur ‘Copper’ voor een perfecte match met het kraanwerk van Hansgrohe. Tip: de color-checker op www.carrodrain.be matcht de Carrodrain-tinten aan de kleuren van de grote kraanwerkfabrikanten.

Voor elk vloertype een oplossing

Ook voor betegelde inloopdouches biedt ­Carrodrain uitsluitend elegante oplossingen. De Twiggi douchegoot is verlengbaar en kan in elke douche van wand tot wand geplaatst worden. Het smalle rooster van 30 mm breed, tevens verkrijgbaar in de acht Carrodrain kleuren, vormt zo een toonbeeld van elegantie. De tegels moeten immers niet meer diagonaal doorgesneden worden om een goeie afwatering van de douchevloer te realiseren. En met een inbouwhoogte van amper 54 mm leent ook dit model zich uitermate voor renovaties. Beproefde kwaliteit met een ­uitmuntende ­esthetiek en beaamd installatie­gemak. De Carrodrain ­Cayman tenslotte, is het instapmodel van Carrodrain. In drie lengtes, 70, 80 of 90cm, biedt de Cayman een budgetvriendelijke oplossing zonder in te ­boeten op vlak van design. Strak en performant, zoals elke Carrodrain. 

Nieuw bedrijfsgebouw

Zaakvoerder Peter Steylaerts bij het nieuwe Carrodrain bedrijfspand. Met de geoptimaliseerde productie én productinnovaties die door de sector geapprecieerd worden, zet Carrodrain in op een verdere groei. Er werd aanzienlijk geïnvesteerd om de workflow te optimaliseren en de capaciteit uit te breiden. Het vernuftig magazijn met verrijdbare opslag optimaliseert de logistieke processen en maakt dat alle referenties uit stock leverbaar zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details