NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
BATIBOUW 2023: inspiratie troef
‘Kom en ontdek tijdens BATIBOUW alle innovaties van uw sector en ontmoet uw collega’s’

BATIBOUW 2023: inspiratie troef

Op dinsdag 10 januari vond de persconferentie van BATIBOUW plaats in Cinédoc te Brussel. De volgende editie van de beurs zal rijkgevuld met nieuwigheden zijn, en legt een bijzondere nadruk op duurzaamheid en energie. Tijdens de conferentie spraken de organisatoren samen met Niko Demeester van Embuild en Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie over de belangrijkste trends in de bouwsector en de weg naar een koolstofvrije toekomst. Deze duurzame evolutie wordt weerspiegeld in de organisatie van BATIBOUW zelf, met een vermindering van het aantal beursdagen en concrete maatregelen om het energieverbruik te verminderen. 

Deze editie zal onvermijdelijk in het teken staan van alternatieven voor ons huidige energieverbruik. BATIBOUW wil de bouwer en verbouwer van morgen bijstaan om de juiste beslissingen te nemen in de huidige context. 600m² van hal 7 zal daarom speciaal gewijd zijn aan energie-efficiëntie. Bezoekers kunnen nieuwe oplossingen ontdekken, maar ook in gesprek gaan met neutrale partners en advies krijgen over premies en nieuwe oplossingen.

“De huidige energiesituatie is een bron van zorgen voor alle Belgen, ongeacht hun levensstijl. Daarom willen we dat BATIBOUW dé referentie blijft, of wordt, op het vlak van energieverbruik, duurzame woningen en de nieuwe technologieën die daar noodzakelijkerwijs mee verbonden zijn”, aldus Frédéric Devos, directeur BATIBOUW.

Ook Batibouw 2023 kan er niet omheen: het energiedossier beheerst de actualiteit en zelfs ons leven.

Inspiratie staat centraal

Naast de energiezone stelt BATIBOUW nog verschillende andere thematisch ingerichte zones voor. De voormalige beurs Cocoon krijgt als onderdeel van BATIBOUW een volledig Paleis toegewezen. De nieuwste trends op het gebied van decoratie, lifestyle, serviesgoed (en nog veel meer) komen er aan bod. De zone Flex-Living, die vorig jaar een groot succes kende, komt terug met alternatieven voor traditionele huisvesting (tiny-house, containers, tuinkantoren, enz.).

De beurs BATIBOUW is echter ook en vooral een plaats om knowhow uit te wisselen. Daarom wordt in hal 5 een Matchmaking area ingericht, waar neutrale partners bouwers en verbouwers op individuele en persoonlijke basis adviseren. Ten slotte zal de BATIBOUW Academie een rijk en gevarieerd programma van conferenties, demo’s en workshops aanbieden.

BATIBOUW, van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023 in Brussels Expo.

De schildpad is groen

Fisa, de organisator van BATIBOUW, toont niet alleen duurzame oplossingen tijdens de beurs, maar draagt daar ook aan bij in de manier waarop de beurs wordt georganiseerd.

“Als beursorganisatoren hebben wij ook onze verantwoordelijkheid om richting koolstofneutraliteit te evolueren”, zegt Frédéric François, CEO van BATIBOUW-organisator Fisa.

Daarom schreef Fisa zich in in het Net Zero Carbon Events-programma, waarbinnen verschillende initiatieven worden genomen, zoals de vermindering van materialen voor eenmalig gebruik, een vermindering van de verwarming en verlichting van de beurshallen en een strategische keuze om de duur van de beurs tot zes dagen te beperken. Bovendien worden exposanten die een stand duurzaam bouwen daarvoor beloond.  

Praktisch

BATIBOUW, van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023 in Brussels Expo
Openingsuren : elke dag van 10 tot 19 uur
Nocturne op donderdag 16 en vrijdag 17 maart, tot 21 uur
Bezoekersticket: € 15

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details