NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Batibouw in 2020: korter en vernieuwd

Batibouw in 2020: korter en vernieuwd

Batibouw klokte dit jaar af op 257.000 bezoekers. In vergelijking met vorig jaar kon de beurs rekenen op 10 procent minder bezoekers. In 2020 zal BATIBOUW negen dagen lang zijn, van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart.

De belangrijkste reden waarom minder bezoekers de weg naar BATIBOUW hebben gevonden was ongetwijfeld het weer. Maar ook het consumptiepatroon van bezoekers verandert: we verzamelen onze informatie niet enkel meer op een beurs, maar ook online en via verschillende social media-kanalen.

Daarom wordt de beurs ingekort van 11 naar 9 dagen. De professionele dagen zullen worden vervangen door een nieuwe formule. De professionals uit de sector zullen gedurende de hele beurs in een exclusief kader worden uitgenodigd op de beurs.

Batibouw 2020

De beurs wordt vanaf volgend jaar ingekort van 11 naar 9 dagen.

 

Betonstop

Op de openingsdag van Batibouw brachten FISA en architectura.be zes autoriteiten samen voor een debat over de ecologische impact van de bouwsector. Wat opviel: er werden met onder meer de betonstop, woonbonus en LCA-studies van materialen al heel wat maatregelen genomen, maar die moeten een concretere invulling krijgen, aldus de panelleden. “Het principe van de betonstop is opgenomen in het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, maar de beleidskaders zijn er niet”, zei Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck.

De panelleden waren het er voorts over eens dat we naar een nieuwe aanbestedingsvorm moeten, waarbij de overheden niet langer focussen op de laagste prijs, maar kwaliteit vooropstellen. “Al is die laagste prijs vaak ook al een indicatie voor de kwaliteitsgraad en zou je dus ook in de huidige aanbestedingsvorm met een beetje gezond verstand al kwalitatievere keuzes kunnen maken. Niemand in deze zaal zou zich willen laten opensnijden door de goedkoopste chirurg, denk ik”, aldus Van Broeck.

Klimaat versus gele hesjes

Waar de experts het bij de meeste stellingen op nuances en klemtonen na in grote lijnen eens waren, was dat niet het geval wanneer het ging over de protestbeweging van de gele hesjes. Sommigen zien er een indicatie in dat de burger financieel niet wenst bij te dragen aan een beter klimaat, dus ook niet in de bouw. Anderen koppelen de protesten los van wonen en vinden het ook geen representatieve steekproef.  ζ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?