NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Bedrijven stappen steeds meer over naar led verlichting

Bedrijven stappen steeds meer over naar led verlichting

De vele voordelen van led verlichting

Led verlichting is vandaag de norm geworden. En daar zijn goede redenen voor. De prijs is dan wel hoger dan voor bijvoorbeeld halogeen- of spaarlampen, maar die investering is snel terugverdiend nu deze led lampen langer meegaan. Zo komt er bij led verlichting geen kwetsbare gloeidraad aan te pas. Bovendien zijn led lampen energiezuinig: er wordt meer energie (80%) omgezet in licht dan bijvoorbeeld bij gloeilampen (10%). Led lampen zijn ook milieuvriendelijk nu er geen kwik in verwerkt is zoals bij spaarlampen. Het gros van de gebruikte materialen in een led lamp kan worden gerecycleerd. Nog een troef tegenover spaarlampen is dat een led lamp meteen 100% licht geeft, dus zonder opstarttijd, wat handig is voor plaatsen waar je maar korte tijd licht nodig hebt.

Led verlichting in een bedrijfsomgeving

In bedrijfsomgevingen zoals magazijnen, werkplaatsen, kantoorgebouwen enz. waar vaak tl lampen worden gebruikt, is een omschakeling naar led tl buizen zeker de moeite waard. In de eerste plaats schijnt een led tl lamp enkel naar beneden waardoor geen licht verloren gaat. Dit is vaak niet het geval bij bestaande tl lampen in een open armatuur waar veel licht nutteloos het plafond verlicht. Verder is een led tl lamp veel minder brandgevaarlijk vermits die niet heet wordt. Led tl buizen denken ook aan de ogen: ze flikkeren niet zoals oude tl lampen en spaarlampen. Opvallend is ook de stevigheid van de led lamp: led verlichting is heel wat steviger en schokbestendig dan conventionele verlichting. Een behoorlijke troef in een bedrijfsomgeving! Verder geldt dat hoe langer de verlichting brandt, hoe voordeliger het is om met led verlichting te werken. Het hoeft dan ook geen betoog dat bedrijven sneller de stap zetten naar led verlichting!

Kinderziektes van de led verlichting weggewerkt!

De nadelen die vroeger bij led verlichting ter sprake kwamen, gelden niet langer. De hogere kostprijs verdient zich snel terug. Bezwaren over het ‘kille’ licht, gaan ook niet meer op. Led verlichting is inmiddels in alle vormen en kleuren te verkrijgen, wat ook een warme sfeer kan creëren. De warmte die de led lamp genereert, is inderdaad nadelig voor de levensduur van de lamp, maar dit wordt opgevangen door een koellichaam achteraan de lamp. Verder kan je de meeste oude verlichting, ook bijvoorbeeld spots, vervangen door een led alternatief. Dus, niet getalmd: Led’s go!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details