NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Beheers de stijgende energiekosten met warmtebeeldcamera’s

Beheers de stijgende energiekosten met warmtebeeldcamera’s

De wereldwijde energiecrisis treft huishoudens en bedrijven in het VK en Europa hard en bijna iedereen voelt dat de energiekosten de pan uit rijzen. Volgens het Department for Energy, Business and Industrial Strategy, zijn de brandstofprijzen in het VK met 60% gestegen ten opzichte van 2021. En uit een recent Business Energy Tracker rapport van Npower Business Solutions blijkt dat 80% van de bedrijven van mening is dat energie de grootste bedreiging vormt.

Dus om de energiekosten zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk dat zowel bewoners als huiseigenaars en bedrijven hun energie-efficiëntie verbeteren. Maar waar begin je? Veel warmtebronnen en energielekken zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Hoewel je misschien een koude plek opmerkt, is het lastig om te bepalen of het komt door het afdichtrubber van een raam, een lekkage in een afvoer, slechte isolatie of iets compleet anders.

Daarom heeft Teledyne FLIR diverse warmtebeeldcamera’s ontwikkeld die verborgen bronnen van energieverlies aan het licht brengen. Met deze tools kun je proactief energielekken opsporen en verhelpen en daarmee je rekeningen verlagen en de energie-efficiëntie verhogen.

Koen Jacobs, Condition Monitoring Sales Director voor Europa: “Met de warmtebeeldtechnologie van FLIR kunnen huiseigenaars en bedrijven locaties waar energieverlies optreedt snel en efficiënt detecteren. Zo kunnen ze snel beslissen wat er moet gebeuren om hun energierekening te verlagen. Onze camera’s zijn gebruiksvriendelijk en geven snel on-screen resultaten, zijn gevoeliger dan alle andere camera’s die op de markt verkrijgbaar zijn en gaan lang mee.”

En er is nog een bijkomend voordeel vertelt Koen: “Als de energiecrisis voorbij is kunnen bedrijven en huiseigenaars deze technologie blijven gebruiken om de energiekosten laag te houden en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Wat doen warmtebeeldcamera’s van Teledyne FLIR voor u?

Thuisgebruik

De warmtebeeldcamera’s van FLIR voor consumenten zijn betaalbaar en praktisch. Zo kunt u locaties met warmteverlies in uw huis eenvoudig opsporen die u anders wellicht niet waren opgevallen:

● FLIR ONE® – Deze kleine warmtebeeldcamera wordt aangesloten op uw smartphone, voor een krachtig warmtebeeld in de palm van uw hand. Deze wordt ondersteund door de FLIR Home Inspect app, die ook advies geeft over mogelijke oplossingen voor de gedetecteerde problemen.

● FLIR C5 – Deze robuuste, compacte warmtebeeldcamera helpt u bij het identificeren van oververhitte zekeringen, het opsporen van luchtlekken rond ramen en deuren, het traceren van lekkages in afvoerbuizen en nog veel meer. Hij maakt automatisch verbinding met de FLIR IgniteTM cloud voor praktische en veilige beeldopslag.

Warmtebeeldcamera’s voor consumenten van FLIR zijn niet alleen compact, betaalbaar en gebruiksvriendelijk, maar ook heel handig om in huis te hebben. De camera’s van FLIR kunnen voor diverse toepassingen in huis gebruikt worden, sommige ervan zullen u misschien wel verbazen! Wist u bijvoorbeeld dat je een hond kunt vinden in het donker, elektronica kunt checken (voordat de garantie verloopt!) en zelfs de temperatuur in een bijenkast kunt monitoren?

Huisinspectie voor professionals

Nu miljoenen huiseigenaars en bewoners worstelen met hun rekeningen, zijn mensen steeds meer op zoek naar manieren om het energieverlies in hun huis op te sporen en te verhelpen. Huisinspectieprofessionals kunnen uw huis bezoeken om problemen vast te stellen en te rapporteren, zodat u uw problemen kunt oplossen en de energie-efficiënte kunt verbeteren. FLIR biedt diverse producten die uitstekende functionaliteit combineren met snelle rapportagesoftware om inspecteurs de mogelijkheid te bieden om meer klanten te bereiken en echt impact te maken. Met deze producten kunnen inspecteurs met behulp van de beste producten de beste service leveren om hun klanten de beste resultaten te bieden.

FLIR E8-XT – De perfecte tool om een diagnose te stellen van elektrische, mechanische en bouwtechnische problemen. Maakt verbinding met de FLIR Tools app om beelden en bevindingen eenvoudig te kunnen delen.

 FLIR E52 – Deze 240 x 180 pixel warmtedetector is geschikt voor professionele woninginspecties met gestroomlijnde rapportage via integratie met FLIR routing software. Hij is voorzien van een geïntegreerde microfoon voor spraaknotities en is volledig compatibel met FLIR Thermal Studio rapportagesoftware waardoor er minder tijd besteed hoeft te worden aan het ontcijferen van beelden en er meer tijd is voor het inspecteren.

Bedrijven

Voor bedrijven is een optimale operationele efficiëntie cruciaal voor het beheersen van het energieverbruik en het voorkomen van onverwachte uitval. Conditiebewakingstools van FLIR helpen bedrijven in alle soorten en maten en sectoren niet alleen met het opsporen van energielekken, maar wijzen ook op prestatieproblemen voordat zij daadwerkelijk optreden. Zo kunnen onderhoudsteams de energie-efficiëntie van hun onderneming proactief optimaliseren:

● FLIR Ex-serie – Krachtige troubleshooters voor bouwtechnische, elektrische en mechanische toepassingen. Met resoluties tot 320 × 240 IR-pixels en de mogelijkheid om temperaturen van -20°C tot 550°C nauwkeurig te meten omvat de Ex-serie modellen voor de grootte van uw doel, werkafstand, visuele detailbehoeften en budget.

● FLIR Exx-serie – Buitengewone warmtebeeldtechnologie met een geïntegreerd routingsysteem voor het versnellen van onderzoeken en het vereenvoudigen van rapportages.

 FLIR Si124 – Akoestische beeldtechnologie voor het lokaliseren van lekkages in persluchtsystemen en gedeeltelijke ontlading in elektrische hoogspanningssystemen.

De akoestische beeldcamera’s van FLIR zijn onmisbaar voor het detecteren van onzichtbare problemen, zodat conditiebewakingsteams problemen snel kunnen oplossen om de dagelijkse bedrijfsactiviteiten te garanderen en toekomstige problemen op tijd te kunnen verhelpen.

Wat doe je na detectie van een energielek?De detectie van warmte- en energieverlies is de eerste stap bij het beheersen van de stijgende energiekosten. De volgende stap is het oplossen ervan om de energie-efficiëntie te verbeteren. Kortom: hoe sneller u problemen met energieverlies opspoort en oplost, hoe meer geld u bespaart (en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleint). Met een warmtebeeldcamera van FLIR behoort giswerk bij het vaststellen van problemen definitief tot het verleden. Met ons assortiment toonaangevende producten weten consumenten, inspectieprofessionals en bedrijven waar ze energieproblemen moeten verhelpen. Om optimaal te kunnen budgetteren, uw energiekosten omlaag te brengen en de energie-efficiëntie nu en in de toekomst te optimaliseren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details