NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Belgaqua-gekeurde vulset versnelt het bijvulproces van de cv-installatie

Belgaqua-gekeurde vulset versnelt het bijvulproces van de cv-installatie

Bijvullen met een stuk tuinslang aangesloten op een kraan is een optie, maar met een vulset gaat dit proces nét even iets gemakkelijker. Een vulset bestaat uit twee afsluitkranen, een terugstroombeveiliger en een flexibele slang van 40 cm. Deze kan per keer apart worden gebruikt, maar hij kan ook als permanente aansluiting geïnstalleerd worden tussen het verwarmings- en drinkwatersysteem (zelfs in installaties groter dan 45 kW).

Terugstroombeveiliging met keurmerk

Een groot voordeel van de vulset is de geïntegreerde terugstroombeveiliger Cab. Een terugstroombeveiliger voorkomt dat het water uit je cv-installatie, terugstroomt naar je drinkwaterinstallatie. Een stukje beveiliging dus, en bovendien verplicht bij het plaatsen van een vulset. Dit type terugstroombeveiliger beschermt tot en met vloeistofklasse 3 (cv-water). Hij is 100% getest en dus zeer betrouwbaar, en draagt bovendien het Belgaqua keurmerk. De vulset is daarmee volledig in overeenstemming met de EN1717-norm.

Installatie van de vulset

De vulset van Caleffi is zeer compact en heeft een flexibele slang van hoge kwaliteit, hierdoor kan een  korte inbouwlengte gerealiseerd worden.  De twee afsluitkranen worden bevestigd op de drinkwater- en verwarmingsinstallatie. Hiertussen worden achtereenvolgens de terugstroombeveiliger en slang gemonteerd. Hierin moet de stromingsrichting van de terugstroombeveiliging ten alle tijden gerespecteerd worden. Voor een eenvoudige en correcte montage van de terugstroombeveiliging wordt gebruik gemaakt van een draaibare wartel tussen de beveiliger en afsluitkraan. De flexibele slang beschikt over gemonteerde rubberen dichtingen en vleugelmoeren, zodat deze zonder hulpmiddelen gemonteerd kan worden.
Door de twee afsluitkranen gelijktijdig te openen kan men het water in de verwarmingsinstallatie bijvullen tot de gewenste druk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details