NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Belgisch bedrijf introduceert Touchless® bruiswater uit de kraan

Belgisch bedrijf introduceert Touchless® bruiswater uit de kraan

AQUALEX, het Belgische bedrijf gespecialiseerd in leidingwaterkoelers en designkranen voor gekoeld, bruisend en heet water introduceert als eerste volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen op de markt. In volle coronacrisis ontwikkelde het R&D-team AQUALEX Touchless®, een innovatieve sensortechnologie waardoor hun leidingwaterkoelers en designkranen met een simpele handbeweging te bedienen zijn. Deze gepatenteerde technologie maximaliseert de hygiëne en het gebruiksgemak, en werd reeds in 250 toestellen geïmplementeerd. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde die de AQUALEX Touchless®-systemen bieden in de strijd tegen het coronavirus. Ook enkele Fosbury & Sons-hubs werden voorzien van een stijlvolle Touchless® kraan, waarmee per dag zo’n 450 liter aan flessenwater wordt bespaard en 600 werknemers hun dorst kunnen lessen zonder een knop of hendel aan te raken.

Wedloop naar coronaproof bediening
Toen de coronastorm dit voorjaar in alle hevigheid ontaardde, creëerde dit onmiddellijk een noodzaak aan hygiëne en desinfectie in alle mogelijke levensdomeinen. Dit prikkelde het R&D-departement van AQUALEX om een nieuwe technologie uit te werken. “Ons team speelde al langer met het idee dat sensortechnologie veel hygiënischer en gebruiksvriendelijker is”, licht Alexander Vanlerberghe, CEO van AQUALEX, toe. “Bij het losbarsten van de coronacrisis kwam dit project plots in een stroomversnelling terecht. Slechts twee weken na onze eerste brainstormsessie lanceerden we AQUALEX Touchless®: de allereerste drinkwatersystemen op de markt die bediend worden door middel van sensoren.”

AQUALEX nam onmiddellijk een patent op de technologie die nu geïmplementeerd wordt in nieuwe systemen, maar ook retroactief wordt verwerkt in reeds geplaatste toestellen en kranen. “We zijn bijzonder dankbaar en trots dat ons team zich zo wendbaar en gemotiveerd heeft getoond bij de ontwikkeling van AQUALEX Touchless® en stellen het systeem nu voor aan al onze klanten”, vertelt Alexander Vanlerberghe.

Fosbury & Sons meets AQUALEX Touchless®
Veel bedrijven toonden reeds interesse in AQUALEX Touchless®. Sinds de introductie werden al zo’n 250 toestellen met de aanraakvrije technologie uitgerust. Architecten zijn alvast overtuigd en ook verschillende overheidsgebouwen, zorginstellingen en scholen opteerden reeds voor de sensorgestuurde drinkwatersystemen. Daarnaast kunnen bezoekers sinds kort in drie coworking spaces van Fosbury & Sons nabij Brussel genieten van de AQUALEX Touchless®-toepassing waarbij gekoeld en bruisend water rechtstreeks uit de kraan stroomt. Met een dagelijkse opkomst van  600 werknemers verdeeld over de drie vestigingen, bespaart men maar liefst 450 liter per dag aan plastic flessen. “AQUALEX Touchless®-kranen bieden werkelijk een totaalplaatje: ze zien er niet alleen stijlvol uit, maar zijn met hun aanraakvrije bediening ook volledig coronaproof. Daarnaast besparen we door het gebruik van een multifunctionele kraan ook op plastic afval en verkleinen onze bezoekers hun ecologische voetafdruk, iets wat we bij Fosbury & Sons bijzonder hoog in het vaandel dragen”, besluit Eveline Rigouts, COO bij Fosbury & Sons.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details