Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Belgische klanten nog beter van dienst zijn met lokale afdeling

Belimo-Belgium-20211129_2
Het hoofdkantoor van Belimo België ligt in Grimbergen.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Belimo

5 januari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De toekomst oogt rooskleurig voor Belimo Servomotoren BV. Het bedrijf wil zijn Belgische klanten nog beter ondersteunen met de nakende oprichting van een Belgische afdeling. Tegelijkertijd blikt de HVAC-specialist enthousiast vooruit op de VSK-beurs in het Nederlandse Utrecht (17 – 20 mei 2022). Blikvanger op de stand én in de mega roadshow truck is de Belimo Energy Valve™ met thermische energiemeter (TEM). 

Steve Aerts, Managing Director van Belimo België.

Belimo is marktleider in de ontwikkeling, produc­tie en ver­koop van klep­aandrijvingen, regel­kleppen en sensoren voor verwarmings-, koel- en ventilatie­technologieën. Al in 2012 intro­duceerde het bedrijf de Energy Valve, die door de jaren heen steeds verder geopti­maliseerd en uit­gebreid is. Waar in de Energy Valve 3 al 6 functies in 1 product zijn geïntegreerd (regelen, inregelen, afsluiten, meten, energie­monitoring en de Cloud), is daar in de nieuwste generatie nog een belang­rijke feature aan toegevoegd: het EN1434/MID gecertificeerd afrekenen. 

Met de introductie van de Energy Valve 4 beschikt Belimo nu over 4 modellen per nominale doorlaat: een 2-weg basisuitvoering, een 2-weg basisuitvoering met veiligheidsfunctie, een 3-weg basisuitvoering en de 2-weg Energy Valve TEM met MID-certificering. Alle versies beschikken over een glycolmeting. Waar de basisversies deze functie gebruiken voor een glycolcompensatie, wordt in de Energy Valve met MID-certificering deze glycolmeting gebruikt voor een digitaal alarm. MID eist immers dat er géén glycol in de installatie aanwezig is. Dit zou de energiemetingen namelijk negatief kunnen beïnvloeden. 

Dankzij de combinatie van de gecertificeerde Belimo Energy Valve™ en thermische energiemeter wordt vanaf nu écht transparant energiebeheer mogelijk. De vierde generatie Energy Valves kan eenvoudig via Modbus of BACnet geïntegreerd worden in het gebouwbeheersysteem of de op IoT gebaseerde monitoringplatforms. 

Tijdens VSK wordt de Belimo Energy Valve™ met thermische energiemeter op unieke wijze gepresenteerd in de Belimo mega roadshow truck.

Stroom en meetdata over één ethernetkabel

De Belimo Energy Valve™ met thermische energie­meter kan geïntegreerd worden met behulp van ‘Power over Ethernet’. Dankzij deze techno­logie kunnen stroom en (meet)data tegelijker­tijd en over dezelfde ethernet­kabel worden verzonden. Dit vereen­voudigt de installatie, voor­komt bedradings­fouten én maakt een plaatse­lijke voedingsbron overbodig. Het energieverbruik voor facturering kan eenvoudig worden afgelezen. Door een digitale kopie van de Energy Valve 4 op te slaan in de Belimo Cloud kunnen geautoriseerde gebruikers rechtstreeks met de gegevens werken. 

Tijdens VSK wordt de Belimo Energy Valve™ met thermische energiemeter op unieke wijze gepresenteerd in de Belimo mega roadshow truck. Er wordt een utiliteitsgebouw van vier verdiepingen in miniatuur nagebootst, inclusief de HVAC-systemen. Hierdoor krijgen bezoekers een uitgekiend beeld van het werkingsprincipe van de Belimo Energy Valve™ TEM én onder andere de Belimo Customized Products. 

Met de introductie van de Energy Valve 4 beschikt Belimo nu over 4 modellen per nominale doorlaat.

Belgische vestiging

Voor de Belgische klanten van Belimo is er nog meer goed nieuws: in januari ziet Belimo België, de lokale Belimo-afdeling in ons land, officieel het levenslicht. Steve Aerts is als Managing Director van Belimo België druk in de weer met de voor­bereidingen. Het oprichten van een Belgische afdeling is meer dan enkel een admini­stratieve beslissing en zal tal van voordelen voor de Belgische klanten opleveren, onder­streept hij. “Het is de bedoeling om de Belgische klanten voortaan te adviseren én te beleveren vanuit België. Die keuze sluit aan bij onze ambitie om zo dicht moge­lijk bij onze klanten te staan. Dankzij deze afdeling kunnen we sneller leveren aan onze klanten en hen proactief onder­steunen en adviseren.”

In het verleden konden klanten voor logistieke en technische ondersteuning terecht bij de collega’s van Belimo Nederland en Belimo Frankrijk. “Nu zijn ze van harte welkom in ons nieuwe kantoor in Grimbergen, centraal gelegen in de Brusselse rand. Vanuit dit gebouw coördineren we de Belgische aanvragen en bestellingen. Verschillende experts staan ter beschikking voor advies. Het kantoor doet ook dienst als ‘experience center’, waar we onze producten live kunnen demonstreren en opleidingen voor installateurs zullen organiseren”, besluit Aerts.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details