NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Betrouwbaar comfort
Met de ‘BiBlock’ bewijst Weishaupt dat het ook op het vlak van warmtepompen tot de wereldtop behoort.

Betrouwbaar comfort

Al vele jaren is Weishaupt een vaste waarde op Install Day. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want de hoogkwalitatieve oplossingen en service van deze Duitse producent kunnen in ons land op flink wat bijval rekenen. Bovendien sleutelt het eigen onderzoek- en ontwikkelingscentrum continu aan innovaties en optimalisaties om het comfort van zowel de eindklant als de installateur te verhogen. Zo pakt Weishaupt op Install Day uit met de stilste luchtwater-warmtepomp ter wereld.

Met 35 dBa is de ‘BiBlock’ de stilste warmtepomp ter wereld.

Weishaupt is een middelgroot familiebedrijf dat met hoge kwaliteit zijn plaats in de mondiale markt  van energietechniek wist te veroveren. “Vanuit onze positie als wereldleider in de brandermarkt, heeft Weishaupt een uniek gamma aan gas- en stookolieketels ontwikkeld, telkens met dezelfde kwaliteitsstandaard”, aldus Johan De Cuyper, CEO van Weishaupt België. “Ook op het vlak van warmtepompen en zonnesystemen behoren we stilaan tot de top, hoewel we qua naamsbekendheid in dit segment nog een weg af te leggen hebben. Daarom is deelname aan Install Day zo belangrijk voor ons. Op dit evenement hebben we immers rechtstreeks contact met onze klantengroep: de installateurs. Onze stand is telkens weer een referentie van de kennis en expertise van Weishaupt. En ook de kwaliteit, want we demonstreren waar wij het verschil maken. Dat zit ‘m vaak in details, zoals een totale bereikbaarheid voor onderhoudswerkzaamheden of de enorm gemakkelijke monteerbaarheid van al onze producten.”

Naast condenserende stookketels in een brede waaier van formaten (inclusief grotere vermogens voor centrale stookplaatsen) zal Weishaupt op Install Day ook een uitgebreid gamma van warmte­pompen demonsteren. “Hierbij zal de ‘BiBlock’ zonder twijfel met de meeste aandacht gaan lopen”, vertelt Johan De Cuyper. “De door­braak van warmte­pompen gaat met één groot risico gepaard: geluidsoverlast. Met onze nieuwe ‘BiBlock’ bieden we een adequaat antwoord. Met 35 dBa is dit immers de stilste warmtepomp ter wereld! Een andere nieuwigheid is de ‘GeoBlock’, een geothermische warmtepomp met een modulatie­bereik van 1,7kWtot 14kW, afhankelijk van het model. Sowieso scoren al onze producten erg goed op het vlak van modulering, waarmee het Weishaupt-gamma mondiaal tot de meest efficiënte toestellen behoort. We hopen dat we Install Day ook installateurs te overtuigen die momenteel nog bij andere merken zweren. Want we zijn ervan overtuigd dat onze visie, kwaliteit en service precies inspelen op de behoeften en verwachtingen van de Belgische installatiebedrijven die hun vak met hart en ziel uitoefenen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details