NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Betrouwbare regenwaterrecuperatie  voor commerciële toepassingen

Betrouwbare regenwaterrecuperatie voor commerciële toepassingen

Met het volautomatische regenwaterrecuperatiesysteem Wilo-RainSystem AF 150 beschikt Wilo NV over een systeem dat betrouwbaarheid koppelt aan een stille werking, een hoog rendement en een eenvoudig, veilig gebruik.

Het regenwaterrecuperatiesysteem AF 150 is een volautomatisch regenwaterrecuperatiesysteem ter besparing van tapwater in combinatie met een regenwatertank. Het systeem bestaat uit 2 zelfaanzuigende horizontale pompen, een buffertank van 150 liter voor tapwater en een stuurkast. De meegeleverde druksensor maakt een continue aflezing mogelijk van het regenwaterniveau, en een automatische overschakeling naar tapwater indien er geen regenwater beschikbaar is. 

“Het AF 150-systeem bestaat al jaren en heeft dus zijn degelijkheid en betrouwbaarheid reeds bewezen”, zegt Francis Desmedt, Product Manager bij Wilo NV. “Het wordt gebruikt voor commerciële toepassingen (zoals meergezinswoningen, apparttementencomplexen en openbare gebouwen) waar men tapwater kan vervangen door regenwater (WC’s, besproeiing tuinen,…).”

Beperkte geluidsniveau

Het systeem werkt met twee zelfaanzuigende pompen, die elk een aparte zuigleiding hebben. “Er komt dus geen dompelpomp in de regenwatertank aan te pas”, aldus Francis. Door gebruik te maken van meertraps-centrifugaalpompen is Wilo erin geslaagd het geluidsniveau van AF 150 tot een minimum te beperken. 

Dankzij de volledig elektronisch sturing (RainControl) met dubbelpompwerking garandeert Wilo een zeer hoge bedrijfszekerheid. Het optimale ontwerp van de buffertank bevordert

de betrouwbaarheid. Ook het hoge rendement is gegarandeerd, want in tapwatermodus wordt enkel vers water geleverd naar behoefte. Verder zijn alle onderdelen die met de vloeistof in contact komen corrosievrij. Wilo voorziet ook beveiliging tegen verkalking van de magneetklep en droogloopbeveiliging van de pompen. De schakelkast geeft omvangrijke meldingen. Deze beschikt bovendien bijkomend over potentiaalvrije contacten voor verzamelbedrijfs- en verzamelstoringsmeldingen. De bediening en parametrering van de volledig elektronische regelaar RainControl Pro-

fessional vindt via de menugestuurde functietoetsen plaats. AF 150 voorziet tevens een permanente weergave van het peil in de kelder, de installatiedruk en de bedrijfstoestand via het LC-display. 

AF 150 is conform de norm EN 1717 Belgaqua, betreffende de volledige scheiding van stadswater en regenwater.

Twee zuigleidingen

Installateurs dienen bij plaatsing van AF 150 rekening te houden met enkele belangrijke aandachtspunten. Francis: “We wijzen de installateurs erop dat er twee zuigleidingen moeten gelegd worden, en dit dus reeds van bij de voorbereidingsfase. Er moet ook een leiding voor de kabel van de niveausensor getrokken worden, zodat een perfecte werking kan gegarandeerd worden. De installateur dient er ook rekening mee te houden dat de groep niet te ver verwijderd mag zijn van de put, dit om een perfecte aanzuiging mogelijk te maken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details