NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Betrouwbare systemen voor regenwatergebruik

Betrouwbare systemen voor regenwatergebruik

Een winnend duo: de Wilo-RAIN1 en -RAIN3 pronken met flexibiliteit en gebruiksgemak

Het gebruik van regenwater speelt tegenwoordig een alsmaar belangrijkere rol, bijvoorbeeld om het toilet door te spoelen of om de tuin te bewateren. Hiervoor is er echter nood aan een geschikte infrastructuur, een tank en, last but not least, een betrouwbaar regenwatergebruiksysteem. De Wilo-RAIN-systemen zijn hier de keuze bij uitstek.

“De Wilo-RAIN3 biedt de hoogste mate van flexibiliteit en meest geavanceerde regeltechnologie in zijn klasse en is enorm snel en eenvoudig te installeren, als nieuwe installatie of als vervangende unit”, belooft Wilo Product Manager, Ludivine Boucharin. In vergelijking met andere regenwatergebruiksytemen, heeft de Wilo-RAIN3 een zeer compact design met hydraulische plug-and-playaansluitingen aan drie zijden. Dit garandeert maximale flexibiliteit tijdens de installatie of vervanging van de unit. De belangrijkste bedrijfsparameters, zoals de vulhoogte, toevoerdruk of bedrijfsmodus, worden handig weergegeven op een lcd-touchscreen: Ludivine verklaart: “Het touchscreen geeft niet alleen duidelijke informatie over de bedrijfstoestand en de tien laatste foutmeldingen, maar is ook een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface om het volledige systeem te bedienen.” Zeg dus maar dag tegen die kleine knipperende statuslampjes die u pas kunt ontcijferen nadat u heel de handleiding tien keer hebt doorgenomen. De geïntegreerde functionaliteit van het zelfbeschermingsmechanisme, de droogloopbeveiliging en de automatische regelmatige waterverversing zijn slechts een aantal van de vele functies die maximale operationele betrouwbaarheid garanderen.

Het enige systeem in zijn klasse dat geschikt is voor smarthomes

In elk regenwatergebruiksysteem is een strikte afscheiding van het drinkwatersysteem van kapitaal belang. Als vuistregel geldt dat er geen regenwater in het drinkwaternetwerk mag belanden. Een terugslagklep, conform DIN 1989 en EN 1717, garandeert dat het systeem voldoet aan de relevante hygiënenormen. En het feit dat de componenten van het systeem direct toegankelijk zijn, vereenvoudigt het onderhoud aan de op de muur gemonteerde Wilo-RAIN3-unit. Bovendien is de unit compact, extreem stil en trillingsarm, waardoor hij helemaal onopvallend te werk kan gaan in een- of tweegezinswoningen. “De Wilo-RAIN3 is ook geschikt voor smarthomes en kan worden geïntegreerd in bestaande digitale netwerken, wat betekent dat de Wilo Service het systeem heel eenvoudig kan updaten via wifi—tot nu toe ongezien in deze klasse”, verklaart Ludivine Boucharin.

Wilo-RAIN1 – het gebruiksvriendelijke regenwatersysteem

De Wilo-RAIN1 is de opvolger van Wilo-RainSystem AF-Basic. Het regenwatergebruiksysteem wordt voornamelijk gebruikt om water toe te voeren, bijvoorbeeld naar toilettanks of tuinirrigatiesystemen. “Dankzij twee onafhankelijke waterstromen garandeert het systeem een constante betrouwbare werking. Als het regenwaterreservoir bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt nodig heeft, wordt automatisch overgeschakeld op de breektank”, verklaart Ludivine. Het compacte design garandeert, samen met de hydraulische plug-and-playaansluitingen aan de vier zijden van het product, een eenvoudige installatie of vervanging. Net zoals zijn grote broer, biedt de RAIN1 ook hygiënische veiligheid, aangezien het compacte en gestandaardiseerde design volledig conform DIN 1989 en EN 1717 is. Het sterke gebruiksgemak wordt gegarandeerd door middel van een intuïtieve gebruikersinterface en diverse intelligente functies (zoals de vulhoogte van de tank, toevoerdruk, bedrijfsmodus, storingen, starthulp, automatische en regelmatige waterverversing).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details