Xilio Linum Professionele installatie

De ronde kanalen zijn beschikbaar in verschillende formaten, met diameters die variëren van 80 tot 315 centimeter.

01:29
08-07-2019

Betrouwbare ventilatiekanalen essentieel in een professionele installatie

Xilio heeft al meer dan 25 jaar ervaring in HVAC-toepassingen. Het bedrijf zet in op kwaliteitsvolle materialen en vormstukken, om zo correct geïnstalleerde en luchtdichte installaties te verzorgen. Met zijn brede aanbod aan ventilatiekanalen helpt Xilio mee om in elk type project voor gezonde lucht te zorgen.

Xilio beschikt over een uitgebalanceerd productengamma voor elke professionele HVAC installatie. Een belangrijke rol is weggelegd voor de galva ventilatiekanalen. Deze leveren een belangrijke bijdrage aan het realiseren van een vlotte en betrouwbare installatie van de ventilatie-units.

Ronde, vlakke en flexibele kanalen

Xilio biedt zowel ronde als platte galvakanalen aan, evenals flexibele kanalen. De ronde kanalen zijn beschikbaar in verschillende formaten, met diameters die variëren van 80 tot 315 centimeter. Kanalen met een andere diameter dan de standaardformaten zijn op bestelling te verkrijgen. De buizen hebben een standaardlengte van 3 meter. De ronde kanalen kunnen gepaard gaan met ophangbeugels, die voorzien zijn van een trillingsdempende binnenring uit EPDM.

Xilio Linum Professionele installatie

Het gamma flexibele kanalen bevat onder meer Sonoflex, een akoestisch en thermisch isolerende flexibele leiding.

 

Daarnaast zijn er ook de vlakke kanalen: dit zijn rechthoekige kanalen met een breedte tussen de 100 en de 300 centimeter en een hoogte van 50 mm. Deze kanalen zijn beschikbaar met of zonder voorgeboorde bevestigingslijst. Ook de inwendige versterking is optioneel.

In het gamma flexibele kanalen zijn er meerdere opties: Sonoflex (akoestisch en thermisch isolerende flexibele leiding), Greyflex (flexibele leiding met versterkte vezel) en Aluflex (brandwerende flexibele leiding). Ook wat flexibele kanalen betreft biedt Xilio een hoge flexibiliteit op vlak van de beschikbare diameters.

Het gamma omvat verder ook afvoerroosters en tal van andere toebehoren, zoals bochten in diverse buiggraden (van 15 tot 90°), symmetrische en asymmetrische reducties en zadelstukken.

Voorraad

Een grote sterkte van het gamma is de sterke focus op service, zegt Wesley Verlez, Product & Sales Manager bij Xilio. “We willen ons onderscheiden met onze ruime voorraad. Elke installateur die dringend een kanaal of hulpstuk nodig heeft, kan dit bij ons snel komen afhalen. Er gaat geen lange levertijd mee gepaard.” Xilio koestert de ambitie om het gamma ‘ventilatie’ op korte termijn verder uit te bouwen. “Zo kijken we voor de nabije toekomst ook in de richting van ventilatiekanalen uit kunststof”, voegt Verlez eraan toe.

Xilio Linum Professionele installatie

Vlakke kanalen zijn rechthoekige kanalen met een breedte tussen de 100 en de 300 centimeter en een hoogte van 50 mm.

 

Ook voor andere onderdelen van HVAC-installaties kan de installateur een beroep doen op Xilio. Zo is het bedrijf verdeler van de Prihoda textielkanalen voor verwarming, koeling en ventilatie. Daarnaast is Xilio ontwikkelaar van Alixo dakdoorvoeren, Air Alixo reinigingsmiddelen, en is het invoerder van INOAC voorgeïsoleerde koperleidingen en toebehoren. 

Tekst: Filip Van der Elst  
Beeld: Xilio

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Installatie en Bouw België partners

f12161_regulator_valve_3d_s59544-kopierenSigma21