NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Binnenklimaat centraal thema op verjaardagseditie Batibouw

Binnenklimaat centraal thema op verjaardagseditie Batibouw

Batibouw vond voor het eerst plaats in 1959. Wie goed kan rekenen heeft dus reeds door dat de bouw-en renovatiebeurs dit jaar 60 kaarsen mag uitblazen. In die 60 jaar is er heel wat veranderd, maar bouwen is nog altijd een belangrijke stap in het leven van de Belg. De slogan voor 2019, ‘Leven is bouwen’, sluit daarbij aan.

Van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart stellen zo’n 900 experts uit de bouw- en verbouwsector hun kwaliteiten tentoon in de paleizen van Brussels Expo. Drie centrale thema’s vormen de leidraad voor een beursbezoek: ‘Healthy Indoor Climate’, ‘New Way of Living’ en ‘Smart Building’.

batibouw-2019_1-kopieren

Batibouw vindt plaats van 21 februari tot en met 3 maart.

 

Binnenklimaat
Ten eerste schenkt BATIBOUW met het thema Healthy Indoor Climate aandacht aan het belang van een gezond binnenklimaat. Woningen en gebouwen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat een natuurlijke stroom met verse lucht en ventilatie van de ruimten minder vanzelfsprekend zijn. Daarvoor moeten dus nieuwe oplossingen worden gezocht. Een goede ventilatie is onmisbaar voor het behoud van een gezond binnenklimaat.

New Way of Living, zo luidt het tweede thema. We moeten het in België vaker stellen met minder ruimte om te leven en te bouwen. Vroeger waren grote woningen buiten de stad de norm, vandaag kiezen we meer voor de stad. We wonen met meer op minder vierkante meters en moeten kleiner gaan wonen. Ook alternatieve manieren van wonen zijn ons niet meer vreemd, zoals cohousing, zijn ons niet meer vreemd.

Ten slotte schenkt de beurs dit jaar aandacht aan Smart building, een verzamelnaam voor alle nieuwere bouwtechnieken, waarbij efficiëntie het codewoord bij uitstek is. Zo is er BIM, 3D-printing en 3D-scanning. Maar Smart building wilt ook zeggen dat we gaan bouwen op een meer bewuste, duurzame en energiezuinige manier. Daarvan is het fenomeen circulair bouwen een goed voorbeeld.   

batibouw-2019_2-kopieren

Van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart stellen zo’n 900 experts uit de bouw- en verbouwsector hun kwaliteiten tentoon in de paleizen van Brussels Expo.

 

Projecten
Zoals elk jaar pakt Batibouw opnieuw uit met interessante projecten. Sommige projecten zijn vaste waarden op de beurs, anderen zijn gloednieuw. Een greep uit het aanbod:

Innovation House – nieuw op Batibouw 2019

Een grote en centrale innovatiestand waar maximaal 25 producten worden tentoongesteld: de meest relevante innovaties van de beurs, gekozen door een onafhankelijke jury van bouwprofessionals. Uit die 25 producten maakt de jury een shortlist van vijf innovaties voor de Belgian Building Awards. Uiteindelijk wordt één innovatie beloond met de Product Innovation Award.

Skills demo’s – nieuw op Batibouw 2019

Gedurende de hele beurs zullen toekomstige professionals uit de bouwsector demonstraties geven uit hun vakgebied, waarbij de bezoeker een handje kan toesteken. Verwacht je aan handige sessies van vaklui over sanitair en verwarming, koudetechnieken, lassen, elektriciteit, automatisering, schilderwerken, houtbewerkingen timmerwerk, dekking in leisteen enzovoort.

• Start-up corner – nieuw op Batibouw 2019

Voor het eerst zijn er ook startende en dus minder bekende ondernemingen aanwezig op de beurs, in Paleis 5, stand 605. In de Start-up Corner presenteren start-ups gedurende de hele beurs aan alle bezoekers een innovatief en uniek bouw- of renovatieproduct.

• Light Avenue

Een aantal nieuwe exposanten vervoegt het wandelpad waar bezoekers ontdekken hoe verlichting bijdraagt tot een warme woning en een gezellig interieur.

• Walk of Floors

BATIBOUW staat nog altijd voor beleving – ontdekking met de vijf zintuigen. Verschillende soorten vloeren staan er tentoongesteld en kunnen worden bewandeld of betast.

Evenementen
Een volledig nieuw evenement is Special Tools, een mini-vakbeurs die gereedschappen in de kijker zet. Ook de Immo Days zijn nieuw. Gedurende vier dagen zal een twintigtal bouwpromotoren particulieren ontvangen op hun stand: zowel kopers van als investeerders in nationale bouwprojecten zijn welkom. Verder maken ook vaste waardes op Batibouw, zoals de Jobday en de Belgian Building Awards, hun comeback. En er staan natuurlijk ook een heleboel seminaries, debatten en infosessies op het programma. Meer informatie hierover op www.batibouw.be.


PRAKTISCH

Plaats: Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Professionele dagen:

  • Donderdag 21 februari van 10u00 tot 18u30
  • Vrijdag 22 februari van 10u00 tot 21u00

 

Dagen voor particulieren:

  • Zaterdag 23 februari tot en met zondag 3 maart van 10u00 tot 18u30
  • Nocturne op donderdag 28 februari 2019: 10u00 tot 22u00

 

Tickets zijn te koop op www.batibouw.be.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details