NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
BIOLUX® HCL systeem van LEDVANCE wint German Innovation Award

BIOLUX® HCL systeem van LEDVANCE wint German Innovation Award

LEDVANCE is onderscheiden met de German Innovation Award 2020 in de categorie “Excellence in Business to Business – Lighting Solutions” voor het BIOLUX® Human Centric Lighting (HCL) systeem.

De German Innovation Award is een eerbetoon aan uitmuntende innovatieve prestaties. Dit jaar is LEDVANCE een van de bekroonde bedrijven – in het kader van de German Innovatie Awards (GIA) 2020, werd het nieuwe BIOLUX® HCL systeem de winnaar in de categorie “Excellence in Business to Business – Lighting Solutions” tot deze categorie behoren producten die “de industrie vooruithelpen door originaliteit, implementatie en efficiëntie”. Het BIOLUX® HCL systeem stelt de mens centraal in het lichtontwerp en zorgt voor een gezonde en creatieve werkomgeving.  

naamloos-3-kopieren

Uniek aan het LEDVANCE BIOLUX® HCL systeem is de mogelijkheid om het licht handmatig aan te passen aan verschillende werkomstandigheden. De vijf stimulerende modi verhogen de productiviteit en het welzijn overdag en verbeteren de slaapkwaliteit ’s nachts.
Beeld: LEDVANCE

 

De German Innovation Awards bekronen producten en oplossingen die zich vooral onderscheiden door hun gebruikersgerichtheid en toegevoegde waarde ten opzichte van voorgaande oplossingen in alle industriële sectoren. De ingezonden producten worden door een jury beoordeeld op basis van de criteria: innovatieniveau, gebruikersvoordelen en efficiëntie.

Het ingediende LEDVANCE BIOLUX® HCL systeem voldeed bij uitstek aan deze criteria door enerzijds een eenvoudige en snelle installatie en anderzijds de positieve effecten op het welzijn en de concentratie van de gebruikers. Hiervoor wordt de door LEDVANCE ontwikkelde Human Centric Lighting curve gebruikt, die het menselijke bioritme perfect ondersteunt.

Uniek aan het LEDVANCE BIOLUX® HCL systeem is de mogelijkheid om het licht handmatig aan te passen aan verschillende werkomstandigheden. Hiervoor zijn vijf voorgedefinieerde lichtmodi beschikbaar.

naamloos-2-kopieren

Het nieuwe BIOLUX® HCL systeem werd bekroond met de German Innovation Award 2020 in de categorie “Excellence in Business to Business – Lighting Solutions” voor “innovaties die de industrie vooruithelpen door hun originaliteit, implementatie en effectiviteit”.
Foto: Rat für Formgebung Medien GmbH

 

NATURAL simuleert nauwkeurig het natuurlijke verloop van het daglicht. Licht om de concentratie en productiviteit te verbeteren wordt ondersteund door de modi BOOST en FOCUS, terwijl CREATE de creativiteit in brainstormsessies aanmoedigt en RELAX zorgt voor ontspannend licht tijdens de pauzes.

Het BIOLUX® HCL systeem is bijzonder geschikt voor gebruik in kantoren (met weinig of geen daglicht), ziekenhuizen, dokterspraktijken en bejaardentehuizen. “De stimulerende modi van ons BIOLUX® HCL systeem verhogen de productiviteit en het welzijn overdag en verbeteren de slaapkwaliteit ’s nachts”, legt LEDVANCE Managing Director Europe-West Dr. Oliver Vogler uit. “We zijn dan ook zeer verheugd dat onze bijdrage aan een betere balans tussen werk en gezondheid wordt beloond met de German innovation Award.”

Naast de German Innovation Award heeft LEDVANCE eerder al de Red Dot Award gewonnen in de categorie Product Design 2020 voor de uitstekende designkwaliteit van de BIOLUX® HCL Control Unit.

Meer informatie over het BIOLUX® HCL systeem is te vinden op YouTube.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details