02:37
21-01-2016

Bosch en Junkers zetten vol in op het aspect ‘connectiviteit’.

Eenvoudig. Revolutionair.
Bosch en Junkers zetten vol in op het aspect ‘connectiviteit’. Als deel van Bosch kan Junkers op dit vlak gebruik maken van de synergie tussen de wereldwijde Boschentiteiten, en bevindt zich daarmee in een bevoorrechte en zeer toekomstgerichte marktposi-tie in het HVAC segment. Op Batibouw 2016 stelt Junkers zijn nieuw gamma voor.

Het betreft een vooruitstrevend (Eenvoudig. Revolutionair.) totaalconcept bestaande uit
1. een baanbrekende modulair uitbreidbare design condensatieketel, de Junkers Cerapur 9000i
2. de slimme thermostaat JunkersControl
3. een e-monitoring platform, Junkers HomeCom (Pro)

CerapurModul9000i_Tower_weiss_rechts
1. Condensatieketel Cerapur 9000i
1. Baanbrekend design (kan perfect zichtbaar ingebouwd worden in een leefruimte)
2. De ketel heeft in combinatie met de juiste thermostaat een A+ energielabel; het best mogelijke label op de markt voor een gascondensatieketel.
3. Internetconnectie (adapter) is standaard ingebouwd
4. Is beschikbaar met ingebouwde (zonne)boiler. Kan (achteraf) ingericht/uitgebreid worden als hybrideoplossing voor her-nieuwbare energie (combi met verschillende warmtebronnen mogelijk: zonne-energie, warmtepompen, pelletkachels, houtkachels…)

2. Slimme thermostaat JunkersControl
De Cerapur9000i connecteert met JunkersControl via gratis app voor sturing via iOS en Android
1. JunkersControl leert de gebruikspatronen van de gebruiker en past zijn instellingen aan om zo efficiënt mogelijk minder energie te gebruiken
2. extra functionaliteiten:
i. met deze thermostaat regelt u ook uw warmwatervoorziening
ii. met weersafhankelijke functie waarbij gegevens via internet opgehaald worden – geen extra buitenvoeler nodig
iii. afwezigheidsdetectie: de thermostaat zet de verwarming lager bij afwezigheid, voor een lager verbruik
iv. met de douchetimer kan de gebruiker zijn warmwaterverbruik beperken
3. de thermostaat rapporteert gasverbruik, onderhoudstermijnen en diagnosecodes
4. de privacy van de gebruiker blijft onaangetast omdat al de gebruiksgegevens in het toestel blijven en op geen enkelogenblik met een externe server worden gedeeld

 

8_737_706_489_cerapur9000i_Wand_Screen_Comp3. Het Junkers HomeCom platform*
Via dit platform kan zowel de gebruiker als zijn installateur (HomeCom Pro versie), als dienstverlener, de prestaties van
uw verwarminsinstallatie op de voet opvolgen.
De installateur kan
1. pro-actief plannen en contactopnemen voor onderhoudsbeurten
2. storingen voorkomen door pro-actief in te grijpen
3. vanop afstand diagnosecodes lezen en meteen detecteren welke wisselstukken nodig zijn en deze ‘first time right’ installeren

Hernieuwbare energie: modulair toekomstgericht
Ook op gebied van oplossingen voor hernieuwbare energie zet Junkers een nieuwe stap met de nieuwe Cerapur 9000i. Deze condensatieketel is immers modulair en retro-actief uitbreidbaar met een zonneboiler (voor sanitair warm water), een 400 liter buffervat voor cv-bijverwarming en warmtepomp. Dit alles is realiseerbaar in een ‘all-in-one’ opstelling, waarbij niet enkel de buffervaten maar ook de solar besturingsmodules, de hydraulische module en een expantievat kunnen geïntegreerd worden in één behuizing. Bovendien is het buffervat voor cv-ondersteuning connecteerbaar met andere warmtebronnen zoals een pellet- of een houtkachel.

Op vlak van oplossingen voor hernieuwbare energie breidt Junkers zijn gamma uit met een nieuwe reeks compacte warmtepompen, om te voldoen aan de eisen die hedendaagse woningen stellen. Die worden immers steeds kleiner, terwijl de technische installaties blijven groeien. Junkers warmtepompen zijn compacte all-in-one oplossingen met een binnenunit die geïntegreerd is in één behuizing met hydraulische modules en buffervat. Junkers doet dat bijvoorbeeld met een mono-energetische luchtwaterwarmtepomp met een vermogen van 3 tot 15 kW die kan worden gecombineerd met een Junkers-ketel voor een hybride opstelling.

Projectmarkt
Voor de projectmarkt stelt Junkers de CerapurMaxx voor: een condensatieketel beschikbaar in een versie tot 100kW voor grote vermogens, opstelbaar in cascade tot 8 toestellen voor totaal vermogen van 800 kW


Junkers, deel van Bosch
Als onderdeel van de Bosch groep staat Junkers synoniem voor hoogwaardige technologie en innovatieve warmte-oplossingen. Eenvoud en kwaliteit liggen aan de basis van alle Junkersproducten en diensten. Alle essentiële Junkersonderdelen worden ont-worpen en geproduceerd in eigen beheer binnen de Bosch Groep. Junkers en Bosch staan daarom garant voor een hoge product-kwaliteit doorheen het ganse gamma, en een uitstekende service.

Steeds eenvoudiger
Bosch focust op de ontwikkeling van producten die ons het leven in en om onze woning eenvoudiger maken. Dit doen ze als mark-leider o.a. op het gebied van automotive, veiligheidssystemen, power tools en huishoudtoestellen. Junkers trekt dit streven naar kwalitatief hoogstaande, doch uiterst eenvoudige producten door naar de verwarmingssector. Dit uit zich in een intuïtieve bediening van de toestellen, een functioneel en esthetisch design, makkelijke internetverbinding en gebruik van de beste materialen. Naast de uitstekende kwaliteit van onze toestellen, zijn alle Junkers producten ontworpen om een zo eenvoudig mogelijke installatie en een tijdbesparend onderhoud te garanderen. Dit zorgt voor tijdswinst voor de installateur en een lagere factuur voor de eindconsu-ment.

Junkers biedt daarenboven zijn producten aan in een totaalpakket inclusief after sales diensten. Met een team van meer dan 80 techniekers ondersteunt Junkers zijn installateurs d.m.v. scholingen, praktische hulp bij complexe installaties van nieuwe tech-nieken en ondersteuning in de vorm van onderhouds- en storingsinterventies. De eindklant vindt in deze aanpak het comfort an de geruststelling dat achter zijn installateur een fabrikant klaarstaat met een hoogstaande dienst naverkoop.

Junkers – Bosch Thermotechnology
Kontichsesteenweg 60
2630 Aatselaar
www.junkers.be

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Bosch , eenvoud , energie , Junkers , Nieuws

Installatie en Bouw België partners